Het Blok tegen de vlakte, 84 huizen gesloopt

De technische kwaliteit van de woningen en de funderingen van 84 woningen aan het Blok in Krommenie is dermate slecht dat Parteon een haalbaarheidsonderzoek naar sloop- en nieuwbouw laten doen.

Bewoners van de straat hebben dat maandagavond tijdens een inloopbijeenkomst te horen gekregen. Eerder was er al een brief door Parteon aan de bewoners gestuurd.

Volgende week is er overleg met de bewonerscommissie die bij de planvorming betrokken wordt door Parteon.

Ook in de straten in de naaste omgeving worden de woningen gemonitord. Sandra van der Woude van Parteon:

“De meetgegevens geven geen directe aanleiding, toch gaan wij voor de zekerheid in de nabije toekomst ook hier een funderingsinspectie uitvoeren.”

In november 2017 werden vijf woningen aan het Blok gestut vanwege ernstige funderingsproblemen. Toen bleek al dat de funderingen allemaal in matige tot slechte staat verkeerden.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Jeroen

  Ze wisten het al eerder dan maandagavond, hadden al een brief gehad.

 • De leeuw

  Al die mensen moeten dus weer een huis en onze kindeeren maar wachten op een huis zo gaat het al jaren.

  Lekker makkelijk straks kunnen. Ze de oudere verzorgen kunnen de bejaarde huisen di ht

  Ggrr. Zorg dat de kinderen nu een huis krijgen.

  • Swart

   Ze kunnen ons moeilijk op straten, toch?

  • Beetje wild in het weg slaan reactie. Bejaardenhuizen zitten vol, daar kom je zonder flinke gebreken niet eens meer in, de wachtlijsten zijn langer dan die van jongeren voor een woning.

   Daarnaast zijn de nieuwbouwplannen niet bekend, er staan nu 84 woningen die tegen de vlakte gaan, als er meer dan 84 woningen voor terugkomen ontstaat er juist weer plek voor woningzoekenden.

  • M. Groenewoud

   Hallo de leeuw, ik ben samen met mijn gezin bewoner van 1 van deze 84 huizen en wij zitten hier ook niet op te wachtn. We hebben hier al helemaal niet om gevraagd. Wij willen hier niet weg en de huizen van andere “inpikken”maar parteon geeft ons geen keus.

 • Fanny Zigterman

  Ook hier op het Weiver heeft Parteon 3 woningen met funderings problemen, er zou op korte termijn naar een oplossing worden gezocht, helaas gaat dit niet gebeuren volgend jaar misschien. Leven in onzekerheid!!!

 • Selina

  Wanneer willen ze het gaan slopen Klaas katerstraat etc heb daar nl niks van vernomen alleen dat ze onderzoek gaan doen naar de fundering

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *