Het duurt even, maar dan heb je ook wat: een lift!

De lift op station Zaandijk Zaanse Schans aan de westzijde (achterkant) is na 13 maanden stuk te zijn geweest weer in functie.

We kregen foto’s van Petra Hoogkamer (boven) en Aaf Aafjes (onder). Het moet gevierd worden.

We schreven al veel vaker over het station, en – het moet gezegd – meestal niet in positieve zin. Het visitekaartje dat aan aankomende Zaanse Schans-toeristen wordt aangeboden wil maar niet de internationaal aansprekende allure krijgen die ooit is beloofd.

We gaan niet alle gebreken opsommen (klik op de dossier-knop hieronder) maar concentreren ons vandaag op het goede nieuws: de lift is gemaakt!

Lees hier ons dossier over het station.

Foto’s: Aaf Aafjes / Petra Hoogkamer, tekst: Piet Bakker, extra informatie uit vorige artikelen op De Orkaan.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • H v.d. Berg

  Hulde voor de stationsbeheerder. En nu afwachten hoe snel onze “lieve jeugd”, de boel weer zal slopen, bekrassen, of anderszins zal vernielen. Houd het “dossier over het station” nog maar even open voor een vervolg!

  • P. Hoogkamer

   Die lieve jeugd zijn, bakkfietsende moeders vaders, ,racefietsend senioren, die hun goederen die eigelijk niet passen in de lift prakken. terwijl er een heel goed te doen fietstrap is.2 stuks.

   • H v.d. Berg

    Ik denk dat jouw aanname ietwat overtrokken is. De gebruikers, die jij noemt zijn geen vandalen. Ga eens ’s avonds na 22.00 uur een paar keer daar kjken. dan weet je meteen wie de echte vandalen zijn.

    • P. Hoogkamer

     Dagelijks ben ik op of onder het station.
     en vol verbazing zie ik het fietsen prakkende bakfiets senioren papaen mama,s aan incl de fatbikeriders.
     Heus geloof me de groep vandalen is vele malen groter dan alleen de jeugd.

 • Aaf Aafjes

  Ik wil het toch positief afsluiten. Ik heb 13 maanden uitgekeken naar dit moment. Gelukkig heeft NS woord gehouden. Heb vaak gekeken of lift het al deed, gemopperd ook. Uitrijden met scootmobiel op station Zaandijk Zaanse-Schans, Moest steeds met lift voorzijde terwijl ik aan achterzijde moest zijn.
  3x stoplichten + spoor over. Alles kan dus omrijden ook maar 10mtr rijden en lift achterkant is voor mij een zegen. Leef nu en toekomst ach ja, daar denk ik maar niet aan…

  • H v.d. Berg

   Beste Aaf, ik hoop van harte dat je lang en plezierig gebruik kunt maken van deze nieuwe lift met jouw scootmobiel.

 • Didier Hennequin

  Ik heb ook gehoord dat er enige tijd een kennelijk dakloze persoon ’s nachts in één van de liften bivakkeerde, waarbij hij dusdanig ging liggen dat de liftdeuren niet meer dicht konden. Kan ook een oorzaak van het defect zijn. Die (dakloze) schaar ik niet onder de vandalen.

 • Robbert Veninga

  nu nog de klokken aan de westzijde van het station

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *