Lang leek het erop dat op 1 januari de Bieb-vestiging Kleurrijk aan de M.L.Kingweg bij zwembad De Slag dicht zou gaan. Vanaf 15 november zouden er alleen nog maar boeken teruggebracht kunnen worden, op 1 januar1 zou het doek vallen. De vestiging in Westerwatering sluit in juni 2015.

Tijdens de gemeenteraad van 30 oktober bleek dat het openhouden van slechts twee vestigingen geen gelopen koers was voor veel partijen. Vooral D66 moest het verduren, de partij had namelijk beloofd de vier vestigingen open te houden, hoewel het verkiezingsprogramma duidelijk was: “Als er niets gebeurt blijven van de Bieb nog maar twee vestigingen over. D66 wil dit niet.” Gemma Kwantes tijdens de raad: “een bibliotheek voor ieder kind binnen fietsafstand is ons niet gelukt”.

Ook alternatieven als wijk-steunpunten zouden onmogelijk zijn. Maar niets is dus onmogelijk.

Op 7 oktober – dus drie weken voor de gemeenteraad – nam B&W al het besluit €20.000 uit te trekken voor het openhouden van Kleurrijk voor 9 maanden, daarna wordt geëvalueerd: “De concrete criteria voor evaluatie worden in samenspraak met de organisatie geformuleerd” staat er in de aanbiedingsbrief.

Het bijzondere is natuurlijk dat het bibliotheekbeleid (geschoold personeel, geen vrijwilligers, geen wijksteunpunten, Kleurrijk moet dicht) zo eenvoudig terzijde wordt geschoven. Het beleid van de Bieb was door ROSA al op de korrel genomen:

Voor €20.000 een vestiging openhouden is een koopje. Kansje voor Westerwatering.