Het korte leven van de Zaanse aardbei (Strawberries dus)

Strawberries, de ijs- en wafelwinkel aan de Westzijde 19, is leeggehaald. Oorspronkelijk was het plan om de winkel in maart weer te openen.

Begin december sloot ze ’tijdelijk’ haar deuren met de mededeling dat de zaak “tot ± maart 2018 gesloten zou zijn”. Afgelopen week zijn de doeken voor de ramen weggehaald, de gehele inventaris is afgevoerd.

Strawberries opende op 10 mei 2017. Na ruim een half jaar, op 4 december 2017 ging de winkel dicht, en niet voor een ‘winterstop’ zoals gesuggereerd werd, maar kennelijk voorgoed.

Hieronder Strawberries op de dag van de opening.

Het pand, Westzijde 19, had een bewogen geschiedenis achter zich: melksalon van Klaas Zwikker, café / lunchroom Tromp, het decor van een ‘jacht op zogenaamde Moffenmeiden’ vlak na de bevrijding en daarna babyzaak De Ooievaar (familie Koffeman), Maminette en EkoPlaza.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • ikkeook

  aardbeien zijn beperkt houdbaar

 • Brabozaankanter

  Goemans – Strawberries 1-0…. 😉

 • rj

  Verskade nu ook weer ijs. En een nieuwe ijssalon op de zuiddijk hoorde ik. Leuk, maar onbegrijpelijk, zoveel ijssalons in dit mondaine zaandam, dus helaas wel te verwachten

 • M.O

  Maak er maar een Burger King van

 • Mdg

  Ze waren ook echt niet vriendelijk toen ik er was. Ze hielpen allemaal mensen die later aan kwamen bij de balie. Ik was het zat en ben vertrokken. Zonder ijs.. ik wilde eens kennismaken, maar ben snel weer naar Goemans gegaan waar ik direct vriendelijk werd geholpen.

 • R.A. Van Elk

  Nieuwe ijssalon word 15 April geopend op de hoek van de Zuiddijk naast de brede trappen en tegenover de Burcht Gallerij
  Tegen over de nieuwe ijssalon word ook een nieuw hotel gebouwd. Maar nog niks van activiteiten te zien. Wel in de Ijssalon die volgende maand open gaat. Vlak daarbij zit ook al een snackbar schuin tegen over en op de touwslagerssltraat zit snackbar Kok. Vollop keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *