Gisteren, maandag 11 maart om 18.00 uur sloot de Aldi op de Westzanerdijk haar deuren, een supermarkt waar de buurt aan gehecht was. De winkel verkeert in slechte staat en moet vertrekken vanwege gemeentelijke plannen.

De nieuwe (tijdelijke) Aldi komt op de Stormhoek dichtbij Loods 5 en beschikt over ruim 100 parkeerplaatsen. Deze vestiging opent op woensdag 13 maart om 8:00 uur de deur.

Of de Aldi terugkeert naar de Westzanerdijk hangt af van de plannen van de gemeente.

Wij filmden het laatste uur (onder de video gaat het artikel):

Wat betekent dat voor de buurtbewoners? Orkaan-kracht Jan Pieter Groot nam de stand op.

Nooit meer je karretje kwijt zijn omdat ‘ie op de scheve vloer weggerold is. Om 18.00 uur sloten de deuren van het uit elkaar vallende gebouw van de Aldi aan de Westzanerdijk. De winkel verhuist naar een tijdelijke locatie op het voormalig Bruynzeelterrein. Een deel van het personeel verhuist mee, een ander deel gaat naar andere vestigingen in de buurt.

Het is nog niet duidelijk hoe het terrein er de komende jaren uit zal zien. Het een en ander zal waarschijnlijk ook af hangen van de bouwplannen op het terrein van de woningcorporatie ZVH aan de overkant van de weg. De uitbater van de Pizzeria Gialle Mani laat weten dat hij in elk geval nog even blijft zitten. Al lijkt het er wel op dat ook dat pand aan wat onderhoud toe is.

Deze verhuizing betekent een verdere dominantie van Albert Heijn in de buurt. De dichtstbijzijnde concurrerende supermarkten aan de westkant van het spoor zijn de Dekamarkt in Westzaan of de Vomar in Koog aan de Zaan.

Door: Silva Honig (video) en Jan Pieter Groot.