Het mysterie van de verdwenen gehandicaptenparkeerplaats

Toen een vaste klant van De Fabriek wilde parkeren op zijn vaste parkeerplaats voor invaliden kwam hij voor een verrassing te staan zitten. De plek was weg! 

Hij liet het er niet bij zitten en vroeg aan de gemeente wat er aan de hand was. 

Het antwoord van de afdeling ‘Stadsbeheer en Onderhoud’ was dat er ‘geen officieel verzoek om een gehandicaptenparkeerplaats’ te vinden is in het archief. 

Wij vinden het een gek verhaal. Een enkele gehandicaptenparkeerplaats bij de ingang van een culturele plek lijkt de norm. Geen uitzondering. 

We doken in het makkelijkste archief dat we kennen (Google Maps). En we zagen dat de gehandicaptenparkeerplaats al vanaf de eerste foto die Google Maps maakte in 2009 in gebruik was. Twaalf jaar dus, en waarschijnlijk een stuk langer. 

Wie waarom het bord plots verwijderde na al die jaren, wat het nut is en in wiens belang weten we niet, maar de ambtenaar van ‘Stadsbeheer en Onderhoud’ meldt de vaste klant dat hij een ‘schriftelijke aanvraag’ voor ‘iets dergelijks’ kan doen.

Daar sta zit je dan mooi mee… 

Hier nog even 2009 als bewijs: 

Google streetview

Katja Zwart bracht deze zaak aan ’t rollen…

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Annemieke Goudsmit

  Vreemd. De Fabriek doet er wel moeite voor om toegankelijk te zijn, er is nu ook een prachtig invalidentoilet beneden. Die invalideparkeerplaats komt vast weer terug, kan toch niet anders. Kom op De Fabriek, regel het!

  • Katja Zwart

   Voor de duidelijkheid: De Fabriek is niet verantwoordelijk voor de mysterieuze verdwijning van de gehandicaptenparkeerplaats. Zij zijn ook verbaasd over het feit dat de gemeente het blijkbaar nodig vond om het bord voor deze parkeerplaats zonder enige aankondiging van de ene op andere dag weg te halen.

 • Eduard Boelens

  Te zot voor woorden.wordt er niet nagedacht als het om de invalide medemens gaat.

 • Jan van Beek

  De invaliden parkeerplaats is vanaf de eerste , grote , verbouwing aanwezig geweest . Op het witte bordje onder het parkeerbord voor invaliden stond dat deze plek vanaf 18.00 uur gereserveerd was voor invaliden .
  De gemeente had toen als eis dat het gebouw toegankelijk moest zijn voor invaliden . vandaar de lift , het invaliden toilet, de rolstoel opgang buiten en de gereserveerde parkeerplaats .
  Ik was toentertijd voorzitter van het filmhuis en nauw betrokken bij de verbouwing en alle zaken er om heen .
  Misschien moet die ambtenaar eens naar het gemeente archief gaan om de oude plannen in te zien !

 • M. de Boer

  Dit is nieuw overheidsbeleid, mensen die iets mankeren niet langer helpen, is alleen maar lastig voor hen. In de Coronatijd is dit landelijk e nieuwe norm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *