Het regenboogzebrapad ligt

De gemeente Zaanstad wordt wel eens een gebrek aan daadkracht verweten, maar bij de aanleg van het regenboogzebrapad is daar geen sprake van.

Half juli bleek een meerderheid in de raad voor, op 22 september werd de aanleg bekend gemaakt, en vandaag ligt het er.

Op 11 oktober (coming out day) wordt het pad op de hoek Westzijde – Gedempte Gracht voor het eerst officieel bewandeld, maar tot die tijd mogen alle Zaankanters (LHBT en straight) er gewoon over lopen (en daarna natuurlijk ook).

De politie was niet erg blij met het pad omdat het misschien geen ‘echt’ zebrapad zou zijn, maar aangezien er brede witte strepen zijn aangebracht lijkt het verkeerstechnisch in orde.

 

De gemeente zette ook een filmpje van de aanleg op haar Facebook-pagina.

regenboog-filmp-fb

Foto links boven van Twitter-account van Geralt Lammers.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Fleur

  Heel mooi hoor, maar de gemeente Zaanstad heeft duidelijk niet stilgestaan bij de verkeersveiligheid van al die verf op de weg…
  Het wachten is op ongelukken bij nat wegdek van fietsers, scooters, brommers en motorrijders die geen enkele grip meer hebben….
  Kan nog wel eens een duur geintje worden met alle claims die gaan worden ingediend.
  Wel een goede manier om al dat verkeer uit de binnenstad te houden; chapeau!

 • Julian

  Is dat niet heel glad? Precies in een bocht? Of ben ik negatief? Wel kleurrijke bedoening.

 • Bas

  wat ziet dit er gaaf uit! Het fleurt het centrum op. Ik hoop dat dit heel lang blijft.

 • Rob

  Het ziet er mooi uit, maar verkeerstechnisch is dit inderdaad geen handige plek. Bij regen waren die witte strepen al spekglad, reden waarom ik zoveel mogelijk tussen de strepen, op het stroeve asfalt, rijd. Die mogelijkheid heb je nu niet meer. Ik ben benieuwd of speciale stroeve verf is gebruikt of dat we kunnen gaan wachten op valpartijen bij regen.

 • Siem

  Ik weet niet of het mooi is. Vanmorgen 7.00 er over heen gereden met de fiets vanaf de Beatrixbrug de westzijde in,niet opgelet dat het geschilderd was schrok toch wel een beetje. Hoe is het straks als het vochtig weer is?
  Je gaat onder uit dit door het zebrapad, wie gaat de schade betalen?
  Of is het antislip verf?

 • Barend

  Als zo’n gaybrapad bedoeld is om de rechten van homo’s te ondersteunen (ik kom verschillende uitleg hieromtrent tegen), dan vind ik dat geen goede actie. Eerder zou ik dat op een waardiger manier doen! Dat het nodig is om steun te betuigen aan iets dat wat mij betreft niet nodig zou moeten zijn, is mij wel duidelijk. Eerder zou men de pijlen moeten richten op diegene(n) die het maar niet kunnen/willen accepteren. Het lopen over een gaybrapad maakt nog niet dat iemand er anders over gaat denken. Trouwens; laatst een heel sterk artikel gelezen over tolerantie tov homo’s……..het woord tolerantie is in deze totaal misplaatst. Tolerant zijn betekent dat je het maar toestaat dat het er is, maar nog steeds niet geaccepteerd blijkt te hebben.

 • Kevin

  Lekker levensgevaarlijk in zo’n bocht, een spatje water erop en het regent motoren en fietsers….

 • Monique

  Echt een heel vrolijk zebrapad. Echt een statement en aanwinst voor de stad. Wat de veiligheid betreft, daar kan ik nog geen mening over geven. Ik hoop dat het verder geen probleem is.

 • Huibert Latenstein

  Op zich prima initiatief van Gemeente Zaanstad, Helaas bestaat LHBT discriminatie nog altijd. Ben alleen benieuwd hoe de verf zich houdt?? Zal zeer onderhoudsgevoelig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *