Hier komen ‘parkheuvels’

Nu nog een kale vlakte achter het station Zaandam, maar in april moeten hier ‘parkheuvels’ verrijzen.

Tijdelijk dus, want pas maximaal over vijf jaar wordt daar gebouwd. In de tussentijd komt er dus een “ruimte met een meer parkachtig karakter”.

Hoe het wordt is te bekijken op de website van Zaanstad (inclusief een overzichtskaart en een filmpje).

De foto boven is gemaakt door Karin Singeling. Hieronder een impressie van hoe het moet worden.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Frank Peter

  Gisteren op een andere site gelezen dat er helemaal geen geld meer is voor het onderhoud van de openbare ruimte in Zaanstad ; en dat is overal te zien. Maar voor dit domme project ( want over 5 jaar wordt ’t weer gesloopt) mag wel een pak geld gespendeerd worden… Wat een vreemde gemeente is ’t toch..

 • A. te Nooye Leijne

  Zou die impressie-tekening even terug kunnen naar de maker. Dat VERS op het Deen-pand moet APPIE worden. We hebben er nog niet genoeg daar.

  Verder zou ik graag willen weten of er permanente camera bewaking komt. ‘Savonds ga ik niet graag door een park naar/van het station, en al helemaal niet door een park met heuvel(tje)s.

  Ik denk dat de ruimte die ingeklemd ligt tussen het hotel, de Deen en de Omgevingsdienst beter (tijdelijk) ingericht had kunnen worden als horecaplein, met zo’n hippe hut middenop. Dán zou deze nu-zo-desolate-ruimte er van opfleuren. En dan meteen ‘swinters een ijsbaan daar.
  Kan allemaal bekostigt worden door de uitbaters, win-win.

 • Bep Hogendorp

  Wat moet er op dit beperkt stukje ruimte nog gebouwd worden dan? Na de aftrek van de weg, het voetpad, en de parkeerplaats blijft er bar weinig over.

  • Ger Docter

   Zaanstad is heel goed in het bouwen van minimale ruimtes.Parken en pleinen zijn ook aan de beurt. Als het aan onzebestuurders legt zitten en leven we boven op elkaar.

 • Leuk dat er weer eens wat groen bijkomt. Maar wat moet hier over vijf jaar nu weer gebouwd gaan worden? Nog net ruimte genoeg voor weer een woontoren? Westerwatering heeft juist behoefte aan meer groen. In de hele wijk is geen park(je) te bekennen. Met een mooie fontein en een leuke horecaplek kan het hier best leuk worden.
  En nu ze toch bezig zijn kunnen ze misschien die smerige scheefstaande reclamezuil (en de prullenbak daarnaast) weghalen. Deze staan immers precies in de looproute tussen het zebrapad en de ingang van het station.
  En ja; alweer een Appie? We hebben er al drie in de buurt! Jumbo zou beter zijn voor de variatie.

  • Jonathan Romans

   In een gesprek met de (toenmalige?) stedenbouwkundige van de Gemeente in het kader van de projectinzage van de Tsaar/de Heldin werd mij verteld dat het zou gaan om de bouw van een paviljoen voor de vestiging van horeca. Ik weet niet in hoeverre daar nog sprake van is. Voor hetzelfde geld heeft men inmiddels een woontoren van 100 meter in gedachte.

 • Sam Huisman

  Ik zou zeggen: permanent groen daar laten. Niet nog meer woontorens tegen mekaar, lekker een parkje houden. Welzijn is ook wat waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *