Hier komt ‘De Parel van Zuid’ (Wormerveer)

Plannen voor nieuwbouw op de hoek van het Zuideinde en de Celebesstraat in Wormerveer zijn al zo’n vijf jaar oud (als het niet langer is).

Buurtbewoners verzetten zich tegen de oorspronkelijke plannen die volgens hen teveel hoogbouw bevatten en geen recht deden aan het karakter van de bestaande bebouwing. Er kwam een nieuw plan: ‘De Parel van Zuid’. Nu wordt de oude bebouwing gesloopt.

Lees hier alles over de voorgeschiedenis, de veranderde plannen, het verzet van de buurt en de nieuwe Parel van Zuid.

Aanvankelijk zouden er 44 appartementen komen. Dat worden nu 16 appartementen en 6 eengezinswoningen. De verkoop begint in het laatste kwartaal van 2020.

Zo moet het eruit gaan zien: de Parel van Zuid.

De Parel Van Zuid 4a

De Parel Van Zuid

Zuideinde

Foto uit januari 2016

zuideinde gsv

Hoek Zuideinde Celebesstraat 2018 (Google Streeview)

zuideinde celebesstraat wormerveer juli 2020 orkaan

Zuideinde Celebesstraat juli 2020

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Freek kaster

  Het valt me op dat iedereen wil dat er meer huizen gebouwd worden behalve als het vlakbij hun huis is. Ook hier komen nu maar de helft van het oorspronkelijke aantal huizen. Volgens mij moet je juist het dubbele aantal bouwen.

  • Jan Betlem

   Wat is tegen een mooie oplossing en wat is het oorspronkelijke aantal huizen? Het hadden, gezien de oppervlakte van het terrein ook zo’n 100 kunnen worden. Maar hiervoor stond er maar 1 woning dus het zijn er toch 23 meer in de toekomst. En het is m.i. nu een mooi plan, met iets te veel woningen.

  • A. de Jong

   Het heet niet voor niets de Dubbelebuurt 🙂

 • S de Jong

  Graag verdere info over dit project.

 • Dick van den Dobbelsteen

  Mensen die klagen hebben vast zelf al een woning.

 • Rob Dekker (westzaan)

  Jammer dat iedereen maar kan mee beslissen wat hij wil in zijn buurtje. In een tijd waar zwaar tekort is aan betaalbare woningen zie ik liever meer dan minder woningen. Minder woningen op dit bouwplan is ook hogere prijzen voor de woning. Ooit wilde we een onbebouwd Guusveld.Prima maar dan meer woningen in de woonkern. Flats dus.En geen Anton Pieck huisjes meer.

  • Jan Betlem

   Wat een simpele reactie van iemand die in Westzaan woont. Het dorp met de meeste laagbouw “Anton Pieck huisjes?” waarover ook zij hebben (mee) beslist.

 • d eijer

  En hoeveel parkeerplaatsen komen er extra?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *