In een wedstrijd waarin de wil om te winnen centraal stond hebben de dames van de Kraaien zondag met 3-2 gewonnen van kampioen Heerhugowaard. Hierdoor blijft de kans op promotie levend. Met een wedstrijd meer gespeeld dan concurrent Saxenburg staat de ploeg op plek 2 in de 4e klasse.

De lastigste horde is genomen. Tegenstander Heerhugowaard was vorige week kampioen geworden maar zeker niet van plan om de punten cadeau te doen aan de Kraaien. In het eerste kwart kwamen ze zelfs op voorsprong wat de wedstrijd op scherp zette. Niet lang daarna was het Eva Kuipers die de stand op 1-1 bracht. In het tweede kwart van de wedstrijd werd het meer de wedstrijd van de thuisploeg. Uit een strafcorner was het Nikki Roos die 2-1 maakte en vlak voor rust was er nog een grote kans uit een strafcorner.

Na rust ging de thuisploeg echt stormen. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de Heerhugowaard en er waren veel kansen maar helaas ook veel missers. De gasten kwamen er sporadisch even uit voor een tegenaanval. Het duurde nog tot het vierde kwart voor er weer werd gescoord. Lexi Kassies maakte de 3-1. Uit een snelle tegenaanval werd het niet lang daarna toch nog 3-2.

De kersverse kampioen gaf zich niet zomaar gewonnen. Voor de punten moest worden geknokt. De laatste minuten speelde Heerhugowaard zelfs zonder keepster om er nog een doelpunt uit te persen. Dat lukte niet, mede dankzij een goede redding van de Kraaien keepster kort voor het eindsignaal.

Een redding kort voor tijd zorgde ervoor dat de Kraaien zicht houden op promotiewedstrijden.

Laatste loodjes

De wedstrijd tegen Heerhugowaard was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De Kraaien staan 2e in de 4e klasse met een wedstrijd meer gespeeld dan concurrent Saxenburg. Plek twee geeft recht op promotiewedstrijden. Saxenburg won zondagmiddag met 1-0 van nummer 4 Voorhout.

Volgende week spelen de Kraaien niet maar de concurrenten wel. Dan is het aantal gespeelde wedstrijden weer gelijk getrokken. Over twee weken, op 16 juni, is dan de laatste speelronde waarin een uitwedstrijd wacht bij Strawberries in Driehuis.