Hoe dan? 

Niemand vertelt ons ook ooit iets! De brug van de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam is op onnavolgbare wijze beschadigd. 

Hoe? 

Hoe dan ook, het resultaat is een blauw/witte brugleuning die in al zijn gekke, kronkelige grilligheid achteruit leunt en naar beneden buigt. 

Inmiddels is er een noodhek voorgeplaatst waarvan de schroeven in het beton nog flink boven het maaiveld uitsteken. Een tijdelijke oplossing? 

Stiekem hopen we van niet. Hou dit in stand! Het ensemble vormt een soort van kunstwerk dat je grijze massa aan het werk zet. WTF! Hoe dan? Hoe? Wie? Wanneer? Waarom? Waartoe?

Foto: Edwin Kleiss

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Dries Bugger

  het was een auto die er met hoge snelheid in gereden is. en er daarna meteen vandoor is gegaan. in het holst van de nacht uiteraard. de bumper en een wieldop lagen beneden onderaan .

 • hans van rheenen

  Niet als kunstwerk maar als waarschuwing met een vriendelijk bordje erbij:

  “matig uw snelheid, óók zonder alcohol”!

 • Frits Krom

  Prachtig dit! Er kan geen genoeg openbare kunst geplaatst worden. En dan dat gras op de plaats, waar gewoonlijk fietswielen danwel voetgangersvoeten gepland waren. Hou’en zo! Gooi er desnoods een tuinman tegenaan om het in deze vorm te behouden …

 • Bianca vermeul

  Is savonds om half 12 gebeurt auto kwam met hoge snelheid vanuit troelstralaan en ging richting brug vervolgens is hij uit de bocht gevlogen met linkerkant tegen de brug geramd is gaan tollen en kwam vervolgens andersom terecht links lag flink in elkaar en is met hoge snelheid met veel kabaal weggereden de volgende ochtend rond half 6 kwam degene met zelfde auto kijken wat voor schade die had aangericht en ging er als een haas weer vandoor het was een rode caddy hellaas geen kenteken maar dat dit ging gebeuren zitten wij als buurt al lang op te wachten

 • Wie deze weg zo heeft uitgedacht heeft waarschijnlijk nooit in een auto gereden. De troelstralaan is er niet beter op geworden rare bochten die je bijna niet kan nemen om niet op de andere weghelft te komen het schijnt 30 km zond te zijn maar niemand die dat rijdt

  Kortom dit zat eraan te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *