Hoe gaat het op de Iepenweg?

Aan de Iepenweg in Wormerveer is de sloop van nrs. 1 t/m 11 in volle gang.

Woningbouwcorporatie Parteon wil hier graag eengezinswoningen terugbouwen. De plannen daarvoor worden nog gepresenteerd bij de gemeente Zaanstad.

Omwonenden hopen dat de sloop opschiet, “Ik hoop wel dat ze een beetje voort maken. Anders zitten we met de kerstdagen in de rotzooi” aldus een direct betrokkene.

Hoe zagen de woningen er vroeger (in de jaren dertig) uit? Dat zie je hier.

Speciaal verslaggever Kees Klinkenberg houdt een oogje in het zeil. Hij maakte de foto’s:

Sloop iepenweg wormerveer klinkenberg 3

De deur staat uitnodigend open…

Sloop iepenweg wormerveer klinkenberg 5

De beuk erin

Sloop iepenweg wormerveer klinkenberg 4

Het gaat er hard aan toe…

Lees meer algemeen

 

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Karel Ankerwout

    De plannen voor de nieuwe woningen moeten nog gepresenteerd worden bij de gemeente, maar ze beginnen wel al met slopen? En dat in tijden van woningnood? Of waren de woning in zo’n slechte staat dat ze niet bewoond konden worden?

    Waarom word het slopen van bewoonbare panden überhaupt toegelaten? Waarom is er geen wet die het slopen van bewoonbare paden alleen toelaat als de vergunningen rond zijn en de bouw direct na de sloop kan beginnen of als er bijzondere omstandig heden zijn (gevaar voor de omgeving bijvoorbeeld). Zeker in tijden van woningnood! het aantal geregistreerde daklozen in Nederland is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld!

    En mag er überhaupt wel bebouwd worden daar met dat hele stikstof gebeuren, of gaat de buurt opgezadeld zitten met braakliggend terrein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *