Hoera, maas in de wet! Gratis parkeren!

We hebben even getwijfeld of we dit geheim zouden delen, omdat we dan misschien onze plekjes kwijt zijn, maar we hebben veel voor de lezer – ja, voor jou! – over.

Via Twitter uitte Ruben van Wijk zijn ergernis over twee auto’s die al ruim 24 uur aan de laadpalen van de Bristolroodstraat (bij de Vermiljoenweg) staan te lurken. Hij voegde daar de hashtag  #asociaal aan toe.

Het sociale mediateam van Zaanstad reageerde onmiddellijk, maar kon niet erg adequaat optreden: het blijkt namelijk te mogen.

‘Een voertuig dat gekoppeld is aan een oplaadpaal mag vooralsnog onbeperkt in de blauwe zone blijven staan. Een parkeerschijf is niet nodig.’

Tip

De redactie beschikt niet over een elektriek-karretje, maar we hebben direct 11 euro en 99 cent geïnvesteerd in een dik verlengsnoer (groen voor de extra groen-beleving), en in een gratis laadpas. Met postbode-elastiek bevestigen we het snoer aan de paal en aan de dieseldop van de Orkaan-mobiel. Hier vind je de oplaadpalen in Zaanstad. Kind kan de was doen!

Of we lang van ons vernuft kunnen genieten is niet zeker: de gemeente onderzoekt hoe ze hier in de toekomst mee om zullen gaan….

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Doris

  Reuze grappig, maar wel een bericht waarbij je mensen die die laadpalen hard nodig hebben kunt benadelen, is het dan niet een overweging voor een redactie om af te wegen of deze nieuwswaarde dermate groot belang is dat je met de mogelijk negatieve gevolgen geen rekening houdt?

  • Merel Kan

   Hoi Doris,

   Op de een of andere manier krijgen wij de indruk dat ‘reuze grappig’ in je reactie tussen aanhalingstekens zou moeten staan.
   Of het belang van negatieve gevolgen voor laadpaalgebruikers een afweging was bij het brengen van dit ‘nieuws’? Neen. Geen moment.
   Onze lezers zijn over het algemeen vrij slim: er zullen er niet veel zijn die de postbode-elastiektruc gaan toepassen.
   Verder zijn de gebruikers van de palen er ook bij gebaat als zichtbaar is dat het asociale gedrag van sommige groen-rijders (24 uur aan een paal hangen!) zorgt voor opstoppingen bij de oplaadpaal. Als de gemeente hiervoor actief naar nieuw beleid en een oplossing zoekt, dan wordt de wereld weer een stukje fijner. En dat vind ik dan weer reuze grappig.

 • Co

  Oei. Dat is geen beste tip. In elk geval eentje die je 99,- kan kosten. Hoewel het onderbord van deze kant niet leesbaar is staat daar waarschijnlijk iets van: alleen opladen voor elektrische auto’s. Een diesel met een verlengsnoer daar trapt een boa helaas niet in.

  Zie ook:
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/187173/Verwarring-over-parkeren-bij-een-laadpaal-dit-zijn-de-regels

 • Maarten

  Parkeren met een blauwe kaart is altijd al gratis. Je moet alleen op tijd wegwezen.

  Maar deze kop bekt natuurlijk wel lekker 😉

 • Willemsen

  Is de techniek nog niet zover dat, als geen stroom meer wordt afgenomen terwijl de stekker nog in het contact zit, het laadstation met geluid en licht zich luid en duidelijk meldt? Desnoods een email stuurt naar de eigenaar en parkeerwacht?

 • rj

  Het kenteken opzoeken via google levert gelijk info op van rdw en laat zien of een vehicle elektrisch is of rijdt op diesel. Dan is snel uitgevonden, of iemand de zaak flest, mocht de auto er niet al naar stinken.

  Eerlijk gezegd vind ik dit briljant gevonden en getuigt het van kinderlijk plezier om hier zo van te genieten. Meer niet.

  Lekker laten gaan. Waar men zich in de reacties druk om maakt is typisch invullen voor een ander onder het mom van ‘als iederéén dat zou doen, dan…’ en hoeft niemand serieus te nemen, dat gaan weinigen doen dus dat heeft merel terecht opgemerkt.
  Leuk leesvoer, bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *