Hogendijk weer open, paaltje terug

Het einde van de paaltjes-soap kunnen we niet beloven, maar voorlopig is er wel een eind aan de paalloze periode aangebroken aan de Hogendijk in Zaandam.

Na een uitgebreide make over van de buurt waarbij het riool en andere leidingen werden vervangen, vrijwel alle straten en trottoirs werden aangepakt, nieuwe parkeerplekken werden aangelegd, mini-tuinjes op straathoeken kwamen en de bruggen werden vervangen, is als laatste fase de Hogendijk weer helemaal open.

De doorgang naar de Provincialeweg is weer mogelijk, waardoor het Rustenburg bij de Hermitage en de Hogendijk bij het Zaantheater weer zijn afgesloten.

Ook de poller in de Czaar Peterstraat zou in ere worden hersteld. Of dat daadwerkelijk is gebeurd, hebben we nog niet kunnen controleren.

De paaltjessoap is hier na te lezen (omdat er maar één paaltje staat kunnen smalle auto’s er links en rechts langs, we wachten nog op een foto), de werkzaamheden aan de Hogendijk zitten ook in ons archief.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ellen Blaauw

    De werkzaamheden op de hogendijk zijn nog niet helemaal voltooid, na oud en nieuw gaat de hogendijk nog een keer dicht, om de bestrating bij het laatste stuk ter hoogte van de kruising provinciale weg af te maken.
    De hogendijk is nu alleen voor de periode tussen kerst en oud en nieuw opengesteld voor verkeer, om het voor de bewoners niet nog vervelender te maken tijdens de feestdagen.
    We hebben er al een heel jaar mee moeten leven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *