Holland Jachtbouw-stichter Chris Gongriep is dood

Op de dag dat de Nationale Postcode Loterij bekend maakte dat geld niet gelukkig maakt, koos een vermogende markante Zaankanter (zie quote 500) vanmorgen voor de dood.

Hij sprong vanuit een gebouw aan de Amsterdamse Zuidas, die hij bijna eigenhandig uit de grond heeft gestampt met zijn vastgoedbedrijf G&S.

Chris Gongriep was oprichter van het Zaanse bedrijf Holland Jachtbouw dat onder zijn leiding uitgroeide naar een internationaal bekend bedrijf dat tekende voor de bouw van superjachten voor rijken over de hele wereld.

Hij staat bekend als vastgoedman, maar ook zeiler en als einselgänger. Hij hield niet van publiciteit en zijn potloodje en agenda waren kenmerkend.
Naar verluidt was hij depressief, al is voor de mensen die dicht bij hem staan zijn dood een schok.

Chris Gongriep werd 70 jaar.

De foto linksboven komt van de site van Holland Jachtbouw.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Piet Keijzer, de vader van Thomas

  Wat een ongelooflijk smakeloze openingszin. Mensen die Chris ook maar een beetje hebben gekend en van dichtbij hebben meegemaakt weten hoe ook warm en sociaal hij kon zijn, zoals voor mijn zoon Thomas. Haal die zin alstublieft weg. U doet daar mensen ongelooflijk veel pijn mee.

 • De Orkaan

  Beste Piet,
  Nergens in het hele artikel wordt gesuggereerd dat Chris niet sociaal was. Maar door zijn zelfgekozen dood – die op diverse andere plekken ook al genoemd werd – en zijn positie als ondernemer en vastgoedman, leek ons dit absoluut geen ‘smakeloze’ benadering maar eerder een terecht constatering, en wij betreuren het dan ook als het als smakelijk overkomt. Dat was nadrukkelijk niet de bedoeling.

 • Piet Keijzer, de vader van Thomas

  Er wordt op zijn minst een oorzakelijk verband gesuggereerd. Dat maakt het in ieder geval voor mij onsmakelijk en een onevenwichtig bericht.

 • Ernst Debets

  Vanmorgen hebben wij een ererondje geroeid in de naar Chris genoemde boot bij ZZV. Want behalve dat hij zeiler was,roeide Chris ook bij ZZV en was hij niet te beroerd om een van de boten te sponsoren, welke als dank naar hem vernoemd werd.

 • Namens ASH Yachting – Zaandam, gaan onze oprechte condoleances uit naar de familie en collega’s van Chris. Het is triest hij zo aan zijn einde is gekomen……. wij zullen hem nooit vergeten…..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *