Honkbal: Zaanse ploegen met vertrouwen richting ontknoping

Na een korte zomerstop gaan de honkbal-competities de laatste fase in. Orkaansport neemt de stand van zaken door bij de Zaanse clubs.

Twee Zaanse clubs spelen in die competitie: Cromtigers en Odiz Frogs.

Cromtigers

In de 2e klasse, het hoogste amateurniveau, vinden we Cromtigers heren 1 terug in het midden van de stand. Na elf duels staat de ploeg van coach Just van Heems op de vijfde van de negen plaatsen.

Van Heems kijkt met vertrouwen uit naar de laatste vijf wedstrijden:

“In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. De nummers 2 tot en met 8 zitten wat betreft de punten maar één of twee winsten van elkaar af. Nu staan we in de middenmoot maar dat kan zomaar stijgen of dalen. Maar voor degradatie ben ik niet zo bang op het moment.”

Zondag 28 augustus spelen de tijgers uit Krommenie de eerste van de vijf finale-wedstrijden uit in Bergen tegen Bears, de huidige nummer 1 in de competitie.

Van Heems:

“Thuis verloren we van ze in de verlenging, dat was niet nodig. Het is een lastige tegenstander maar het ligt allemaal dicht bij elkaar. De wedstrijden daarna zijn tegen Alcmaria Victrix (de huidige hekkensluiter) en Boekaniers, die horen we te winnen. De laatste twee wedstrijden zijn close.”

Met een uiteindelijke plek in de top 3 zou de coach tevreden zijn:

“Je speelt om te winnen maar de top 3 zou mooi zijn en dat kan zeker. We hebben een mooie mix in de ploeg van jonge gasten met daarbij de meer ervaren jongens. Ik ben blij te zien hoe die jongens zijn gegroeid. De sfeer is goed, ze werken voor elkaar en helpen elkaar.”

Odiz Frogs

In de 4e Klasse staat Odiz Frogs uit Zaandam met nog zes wedstrijden op plek zes van de negen.

Er zijn al tien duels afgewerkt en dat is al meer dan de meeste andere teams in de competitie. Wanneer we bellen met trainer Eric Stans blijkt een deel van het Frogs team nog in de vakantiemodus te zijn. De eerste wedstrijd is vanavond om 19.30 uur in Heemstede tegen RCH Pinguins heren 3 en sommige spelers rijden daar vanaf de camping naartoe. Stans: 

“We hebben een volwaardig team op de been gekregen.  De vrijdagavond ligt ons niet zo, we spelen liever op zondag, maar het is aan de thuisspelende club om dat te bepalen.

Deze wedstrijd tegen de nummer zeven moeten we in principe winnen. 

Van de zes resterende wedstrijden moeten we er drie gewoon winnen, dat is tegen RCH, Amsterdam North Stars (de hekkensluiter) en Cromtigers heren 2.”

Met een eindresultaat in de subtop zou Eric Stans tevreden zijn. Een tegenslag is wel dat sterkhouder Randy van der Aa gemist zal worden vanwege een blessure. (In onderstaand programma staat de wedstrijd tegen RCH nog op vrijdag 19 augustus. De wedstrijd werd verplaatst naar vanavond.)

Odiz Frogs
Cromtigers
Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *