Wij houden niet van het kopiëren van (pers)berichten, maar we houden veel van De Kift. Niet voor niets geven we 80% onze filmpjes een Zaanse kwaliteitsinjectie door ze te voorzien van hun muziek.

De Kift is lekker, rauw, lief, het knettert, zeurt, stroomt, geeft, knauwt, schuurt, kabbelt, verleidt, ontroert, golft en… is zo Zaans als de neten.

Vandaag lazen wij in hun nieuwsbrief dat er nog wat exemplaren vinyl te scoren zijn. Doe jezelf een lol en zorg dat je er een in huis haalt. En mocht je geen platenspeler hebben, geen nood: je kan er uren naar kijken zonder verveeld te raken.

Hier het bericht uit de nieuwsbrief 1:1

Een klein lichtpuntje in deze duistere tijden! Ons laatste album ”Hoogriet” is nu ook op vinyl te verkrijgen! Veertien spiksplinternieuwe, schetterende dans-, wals-, en treurnummers om op rond te springen door de huiskamer of naar te luisteren in een hoekje van de bank. “Hou mijn hoofd helder en mijn hersens bij elkaar.”

Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken. 

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The man without a past) en trompettist Louis Armstrong, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee.

Wim heeft van de verpakking wederom een kunstwerk weten te maken.

”We hebben er nog maar een paar;-)”, aldus Wim. Twijfel niet!
Bestel hem hier!