Horecatijger.. uitvinding tegen vallende glazen… (video)

Vier studenten van de Hogeschool Inholland in Alkmaar, waaronder de Assendelftse Romy Groen, hebben ‘het idee van 2021’ bedacht (volgens henzelf dan).

Het gaat om de ‘Horecatijger’, een opzetstuk dat zorgt voor meer stabiliteit op dienbladen (zodat er geen volle glazen meer vanaf donderen).

Bij de Hogeschool Inholland Alkmaar bedenken studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde voor het project ‘Jong Ondernemen’ een innovatief en duurzaam product.

Romy bedacht samen met haar studiegenoten Diego Klamer, Gijs Hester en Jan de Vries een oplossing voor de verspilling van glas en drank op terrassen door vallende dienbladen. Ze deden marktonderzoek in Alkmaar en Zaanstad.

De Horecatijger is gemaakt van roestvast staal en weegt ongeveer 120 gram. Het product is licht, goed schoon te maken en makkelijk afneembaar.

“Door de vorm kunnen de wijnglazen makkelijk in het product geschoven worden. Ook neemt de Horecatijger weinig ruimte in wanneer er geen glazen in staan. Het dienblad kan zelfs 90 graden gekanteld worden zonder dat glazen kapot vallen.”

Op het filmpje is te zien hoe het werkt (De Orkaan adviseert volle glazen overigens niet 90 graden te kantelen, dat vinden we zonde van de gemorste wijn). Meer informatie op De Horecatijger.

Deel dit artikel:

4 reacties op Horecatijger.. uitvinding tegen vallende glazen… (video)

  1. Iris Karsten schreef:

    Ik vind dit idee geweldig bedacht. Innovatieve studenten!

  2. Pieter Hester schreef:

    Wat een goed idee en al helemaal uitgewerkt tot een werkend product! Heel goed gedaan

  3. Luc Cornelis schreef:

    Wat handig! Het kan zo waaien op ons strandterras.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.