Hotel De Dijk jaar dicht

Hotel de Dijk aan de Westzanerdijk in Zaandam wordt door burgemeester Hamming voor 12 maanden gesloten.

Op 25 november 2020 viel de Koninklijke Marechaussee tijdens een onderzoek naar mensensmokkel het pand aan de Westzanerdijk binnen en trof daar bij toeval een hennepkwekerij aan. Eén persoon werd aangehouden.

De NOS meldde later dat twee Egyptenaren uit Zaandam en Amsterdam waren aangehouden. Zij zouden migranten uit Griekenland naar Italië en andere landen hebben gebracht. In oktober 2020 zouden ze 50 mensen hebben gesmokkeld die per persoon duizenden euro’s zouden hebben betaald.

De politie deed na de inval verder onderzoek. In het pand werden in vjf kamers hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal stonden er 871 hennepplanten en werd 299,5 gram hennepafval aangetroffen in het pand. Ook was er sprake van diefstal stroom en water.

Taekhout

Op maandag 1 februari werd ook een woning voor de duur van 6 maanden gesloten op het Teakhout in Zaandam op grond van 13b Opiumwet. In december 2020 trof de politie in de woning een hennepkwekerij aan. Zij hadden een melding ontvangen van een sterke hennepgeur in de hal van de flat.

De politie trof acht mannen aan die hennep aan het knippen waren. Deze zijn aangehouden. In het pand stonden 492 hennepplanten en werd 13,6 kilogram henneptoppen gevonden. Ook was er sprake van diefstal stroom. De woning was in een flat op de 5e etage (foto onder).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Gre Luttik

    Kan iemand mij op weg helpen met een serieus antwoord op de volgende vraag: wie heeft er nu baat bij om een huis of hotel te sluiten? Dit is mijnentwege een serieuze vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *