Hotel Verkade

De plannen waren er al langer, maar nu is ook de omgevingsvergunning voor de verbouwing van een deel van de voormalige Verkade chocoladefabriek aan de Westzijde 170 verleend.

De 2e en 3e verdieping van het Rijksmonument worden verbouwd tot “tot hotelappartementen met logiesfunctie”.

Tot 30 april kan bezwaar aangetekend worden tegen de verleende vergunningen.

De vergunningen voor het verbouwen van de 2e en 3e verdieping werden in januari 2018 aangevraagd. Nu is er dus positief op besloten.

Appartementen en slopen

Eerder werden ook vergunningen aangevraagd voor de verbouwing van de “voormalige Chocoladefabriek Verkade tot appartementen”, dat gebeurde op 19 januari 2018 en op 4 april. In het laatste geval ging het om het “verbouwen onderdeel van voormalige Chocoladefabriek Verkade tot appartementen en uitbreiding kantoorruimte (fase 4)”.

Op 9 januari werd de aanvraag voor het “gedeeltelijk slopen voormalige chocoladefabriek Verkade (Rijksmonument)” gepubliceerd, die was op 14 december 2018 ontvangen. Of op deze vergunningen is besloten, is onduidelijk.

(Of het hotel echt Hotel Verkade gaat heten weten we niet, we zouden het trouwens wel een goed idee vinden.)

Foto van Google Streetview

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Perry van der Velden

    Ja lekker echt Zaans, bijvoorbeeld zoals voorgesteld Hotel Verkade of Het Verkadehotel. In iedergeval niet met de verwijzing naar de Zaan en/of Amsterdam. Die hebben wij al voldoende met Zaan Hotel Amsterdam Zaandam, Zaan Inn, Inntel Amsterdam Zaandam, IBIS Amsterdam Zaandam en Easy Amsterdam Zaandam. Wij zijn Zaandam/Zaanstad en trots hierop, net zoals wij trots zijn op Verkade. Dus weg met de link naar Amsterdam en gewoon een 075 nummer.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *