Houtideeën hier inleveren!

Houtbouw hoort bij de Zaanstreek als… houtbouw bij de Zaanstreek, zeg maar. We hebben het uitgevonden, we zijn de eerste en de beste, Bruynzeel, Van de Stadt, houtzaagmolens, Hoza, Simons, Veldlust, William Pont, Louwen Houtbewerking, Zwart Houtbewerking, timmerfabriek Visser, Flens, het Houtveld… ga zo maar door.

Paul Laport (GroenLinks), Maikel Kat (SP), Ruud Pauw (ROSA) en Joke Havik (ZIP) willen Zaans stadshout laten hergebruiken. Dat vinden wij een goed idee.

Nederlands Hout zorgt er in Haarlem voor dat stadshout een nieuw leven krijgt: stadsmeubilair, broodplankjes en tafelbladen. Haarlem! Broodplankjes! Dat kunnen wij beter.

Er is al eens een motie aangenomen waarin werd opgeroepen Zaans stadshout opnieuw te gebruiken. B&W zei de motie niet uit te voeren. ‘Coördinatieproblemen,’ was één van de argumenten.

Hoezo coördinatieproblemen? Wij hebben een stuk hout (zie onder, gevonden bij de Verkadevilla aan de Provincialeweg). Wat kan je daarvan maken? En wie wil het doen? Ideeën sturen we gecoördineerd naar het college.

boom prov weg 2

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerrit

  Ik zou het laten zagen in de enige, nog commercieel, zagende houtzaagmolen! Het Jonge schaap kan hier vast wel wat mee! Wat in Haarlem kan, kan in de Zaanstreek ook!

 • Dit lijkt een suikeresdoorn, die moet je snel zagen anders slaat het weer er heel snel in. Ook het oplatten en drogen moet dan met de grootste zorgvuldigheid gedaan worden. Het hout van esdoorn is overigens absoluut niet geschikt voor buitentoepassing. Goed idee om hem door het Jonge Schaap te laten zagen (als zij die maat kunnen hebben. Op de foto zie je niet hoe dik hij is.
  Overigens zijn we in Amsterdam al een paar jaar langer dan Haarlem bezig met het verwerken van stadshout en hebben er zelfs al een paviljoen van gebouwd.
  Moet zuur zijn voor de Zaankanters dat Amsterdam dit keer voorop loopt met het opzetten van een nieuwe houtindustrie.
  bezoek ons op facebook om te zien wat wij allemaal nog meer doen.

 • Die boomstam kan misschien nog net op tijd naar Gallerie Zaans Groen om omgetoverd te worden tot een (of meerdere) kunstwerk(en) tijdens de Chainsaw Carving happening zaterdag en zondag!

 • iris vogt

  Ik zou hem gebruiken om de jeugd lekker op te laten klimmen en mee te laten bouwen. Of op een plek waar pubers komen zodat ze lekker ‘ruig’ kunnen zitten en wat ze zelf mogen bewerken/slopen. Als zitboom rondom een kampvuurplek. Of aan een Zaanse kunstenaar in de Honigfabriek bijvoorbeeld. Je kunt er zo lampen van maken. Of een kapstok, een wegwijzerboom, etc etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *