Hummer in brand gestoken, Rosmolenstraat Zaandam

Vrijdagavond – 11 augustus – even voor 22.00 uur is een Hummer in brand gestoken op de Rosmolenstraat in Zaandam. 

De auto stond geparkeerd op de hoek van de Rosmolenstraat met de Belgischestraat. Iemand heeft het middelste ruit aan de rechterzijde van de auto ingetikt en er iets brandbaars ingegooid. Volgens getuigen zou er man met donkere kleding zijn weggerend in de richting van de Molenmakersstraat.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto aan de binnenzijde volledig uitbrandde. De auto is total loss. De politie heeft de auto afgezet met een politielint. Morgen zal de recherche verder onderzoek doen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

17 reacties

 • Noah Koks

  Opgeruimd staat netjes. Dit soort achterlijke voertuigen hebben niets te zoeken in Nederland.

  • Dries bugger

   achterlijke mensen als jij nog minder

   • Noah Koks

    Awww, is je fragiele egotje aangetast?

    Die moordmachines hebben echt niets te zoeken hier en zouden verboden moeten worden.
    Ze verbruiken absurd veel brandstof, de kans dat je word aangereden is vele malen groter omdat de dode hoek ontzettend groot is voor het voertuig, kinderen verdwijnen er in. Daarnaast is de kans dat je overlijd als je word aangereden door zo’n ding is vele malen groter. En die wagens zijn onnodig groot, de Nederlandse wegen zijn daar (gelukkig) niet voor gemaakt! Of wil je graag Amerika achter aan? Als we dat doen gaat de organisatie “Stichting Kinderen Voorrand” weer veelte relevant zijn.

    • Jon Smak

     Beste Noah, ik rij in een vrachtwagen van ruim 16,50 meter lang. Ik begrijp uit uw reactie dat dat dus ook levensgevaarlijke kindermoordmachines zijn en eigenlijk verboden moeten worden. Ze zijn ruim 3x groter dan een Hummer…
     Maar hoe gaan we dan zorgen dat onze winkels bevoorraad worden? En dat uw online bestelling op plaats van bestemming komt? Zomaar wat overwegingen van mijn kant natuurlijk.
     In het beginsel begrijp ik uw bezwaar maar u beargumenteert het wat vreemd. Zelfs met een Fiat Panda kan je een kind dood rijden.
     Onze wegen zijn prima ingericht voor grotere voertuigen, ik heb de afgelopen 28 jaar als beroepschauffeur weinig last ervaren, al zijn kleine dorpjes en het centrum van Amsterdam natuurlijk wat uitdagender voor mij.

     • Dimitrie Grinwis

      Vrachtwagens zijn inderdaad een stuk gevaarlijker dan personenauto’s. Dat is ook één van de redenen waarom je een speciaal rijbewijs nodig hebt om een vrachtwagen te besturen, zodat je lessen hebt gehad om veilig met zo’n gevaarte overweg te kunnen. Zo’n Hummer mag je echter besturen wanneer je enkel in een Fiat Panda les hebt gehad. Dan moet je maar hopen dat de bestuurder zelf voldoende ervaring en de juiste instelling heeft om verstandig en veilig met zo’n grote auto om te gaan.

    • R. Kreuger

     Beste Noah, uit uw reactie blijkt dat alles waar je een probleem mee hebt, in brand gestoken mag worden. Een hoop lezers hier hebben daar dan weer een probleem mee. U bent niet toevallig degene die in Zaandam al die auto’s affikt?

  • Hoewel is dit soort auto’s ook niet echt in ons straatbeeld vind thuishoren, heb je niet het recht om zo een voertuig moedwillig te beschadigen. Uit je reactie klinkt goedkeuring voor deze daad, en dat is verwerpelijk.

   • Dries Bugger

    Dat was mijn punt voornamelijk. je kunt ook vinden dat miljonairs geen grote jachten mogen hebben. of 3 villa’s. Gaan we die ook maar in brand steken dan?

  • Ria Gijssen

   Of het wel of niet in jou denkwereld past, je hoort met je handen van andermans spullen af te blijven! De bestuurder van deze auto rijd misschien wel verantwoorder als al die gekke in die kleinere scheurijzers. De grote van de auto heeft niets met verantwoordrijgedrag te maken!.

  • De Orkaan

   De reactie was inderdaad ongepast en in strijd met onze regels. We halen hem niet weg omdat dan ook alle reacties daaronder zouden verdwijnen waar de reageerder op de vingers wordt getikt.

  • Jan Pieterse

   Hoe weet jij dat?. De meeste rijden op gas.
   Verder moet je met je fikken van andermans spullen afblijven. Misschien heeft de eigenaar de spreekwoordelijke ‘ballen’ van zijn lijf gewerkt om zijn droom auto te kopen.
   Sneue reactie.

  • zoals jij het schrijft; zou hetvoor jou dus OK zijn om “dat, wat je niet bevalt”, maar in” de hens” te steken? Nou, dan voorzie ik nog heel wat fikkies … en niet alleen grote auto’s…

 • Jaap Meeuwsen

  @ Noah Koks
  Wat een rare reactie zeg, hoort hier niet thuis vind ik maar goed, dat is aan de Orkaan.
  Kun je met cijfers onderbouwen hoeveel slachtoffers er gevallen zijn door Hummers ?
  Alle bussen van bezorgdiensten die door de wijken scheuren ook maar verbieden ? Net zo groot, net zo zwaar.

 • Peter Damm

  vreemd, je betaalt een miljoen, volledig kogelvrij en je kunt gewoon een ruitje intikken?

 • R de Vries

  Wat je ook vindt van welke auto, huis en/of bewoner: er mag niks in de fik gestoken worden.

  Blijkbaar is men inmiddels zo gewend geraakt aan brandstichtingen, explosieven die afgaan, berovingen en steek- en schietpartijen dat sommigen het gaan toejuichen i.p.v. zich te verwonderen over wat er gaande is.

  Zaandam gaat Rotterdam achterna…

 • ersel zengin

  @Noah Koks,

  Nog even.. En jij bepaalt wie en wat mag besturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *