Aaf Aafjes voelt zich bekocht. 

Even hadden we een discussie ter redactie: hoe Zaans is dit nieuws? Dit lijkt een landelijk probleem. Maar ja, het gebeurde in de Zaanstreek en Aaf is Zaans. We delen het dus graag met je. Om je te waarschuwen. En wie weet heb jij -ja, jij! – ook wel zo’n voorbeeld. 

Het verhaal van Aaf: 

Ik koop al tijden bij Action tandpasta voor dezelfde prijs: 0,99 per verpakking. Colgate-white teeth, inhoud 100 gram. Laatst kocht ik een nieuw doosje. Het stond in hetzelfde schap, het had dezelfde prijs, en ook dezelfde verpakking.

Pak ik vandaag de nieuwe tube, ik wil de andere weggooien en… ik zie dat ik voor hetzelfde geld 25% minder krijg! Of te wel een prijsverhoging van 33%. 33%!!!

Ik probeer al op te letten met een bijstandsuitkering maar dit is weer een voorbeeld van een sneaky prijsverhoging. In dit geval van Action. Tip: let op, op gewicht  prijs, verpakking etc. Het leven wordt zo ongemerkt nóg duurder. 

Door Aaf Aafjes.