Geïnspireerd door het Orkaan-Masterplan waarbij we op zoek gaan naar 20.000 nieuwe woningen in Zaanstad, stuurde Paul Kramer van Architectuurstudio Kramer ons zijn voorstel voor een Zaans stapelbouw, “mix to the max” aldus de bedenker.

Een innovatief en verrassend concept: gestapelde bouw met gebruikmaking van het Zaanse industrieel erfgoed. En met een knipoog naar het Inntel-hotel.

We herkennen Lassie, Mercurius, Verkade, de Adelaar, de Zwaardemaker, Hollandia, Saigon, Batavia, Donau. En fijn gestapeld naast de Zaan. De artist impression biedt ook een doorkijkje naar het gezamenlijke zwembad met een palmenstrand.

Volgens Kramer kan zo’n nieuw gebouw best naast het Noordzeekanaal komen, naast De Vrede; of op het Eiland Bloemendaal naast Brokking (of misschien wel bovenop Brokking). Achter station Wormerveer aan de rand van het Guisveld is ook een optie.

studio kramer

Kramer liet zich niet alleen door het Inntel inspireren. Ook De Rotterdam en het ‘beste gebouw van 2015’ in Singapore dienden ter inspiratie.

rotterdam singapore