‘Ik Maak Muziek’ bij ZFCZaandijk

“Alvast dank voor het plaatsen!” schreef Wilma Vloon van ZFCZaandijk ons bij haar oproep. Daarvan worden we meestal een beetje kriebelig. Wij bepalen wel of we iets plaatsen. Meestal verdwijnen dergelijke verzoeken meteen in de digitale prullenbak.

Maar we lazen het toch nog even en streken met de hand over ons hart. Muziek maken is goed voor kinderen (en elke muziekvereniging die een soortgelijk project heeft, kan het ons ook mailen).

De oproep van ZFC:

“Muziekschool Zaandijk van muziekvereniging ZFCZaandijk, gaat in februari weer van start met workshops. Ik Maak Muziek is voor kinderen uit groep 1-2 en 3-4 die op een speelse manier kunnen kennismaken met muziek. De workshops saxofoon zijn vanaf 8 jaar, een hele mooie kans om dit prachtige instrument uit te proberen. Aanmelden en vragen: 0654702462, Wilma, coördinator Opleidingen.”

Is geld een probleem? Dat kan opgelost worden (zie afbeeldingen)

en de sax:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Hallo Orkaan,

  Jammer van jullie onnodige opmerking in de intro van dit artikel.
  Dat heeft geen positieve invloed op de goede bedoeling van de inhoud. Het past mijns inziens niet bij De Orkaan.

  Ik heb de indruk dat jullie echt wel meer content kunnen gebruiken en derhalve wel twee keer na mogen denken voor je iets in de digitale prullenbak gooit.

  Groeten,
  Arie Blokland

  • Gorter Corine

   Die opmerking viel mij ook op. Waarom zou je niet alvast mogen bedanken, wanneer je iets instuurt? Wat mij betreft is dat gewoon een beleefdheidsvorm en vriendelijk bedoeld, niet om te manipuleren of om iets af te dwingen. Beetje jammer.

   • Wilma Vloon

    Beste Corine en Arie, mooi dat jullie het voor me opnemen. De afsluiting was inderdaad, Corine, een beleefdheidsvorm. De meeste media reageren helemaal niet op een ingezonden stuk, daar past de beleefde afsluiter prima bij. Bij De Orkaan is het anders, een redactiebesluit wel/niet publiceren wordt toegelicht. Daarom hoef ik de beleefdheidsvorm niet te gebruiken bij De Orkaan, immers er is eerst nog contact waarvoor hulde!

    En tenslotte, het organiseren van workshops en lessen is vrijwilligerswerk dat een steuntje van de media goed kan gebruiken. Ik kan wel lachen om de intro van de redactie, we worden niet genegeerd, wil ik maar zeggen ;).

 • Wendy Kind

  Mooi bericht. De Zaanstreek staat al decennia bekend om z’n zeer actieve muziekbeleving en -onderwijs. We hadden en hebben hier ontelbare bandjes, ensembles, orkesten, fanfares. En dan ook nog al die kinderen die in hun eentje op muziekles zitten. Laten we dat waarderen en stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *