In de eBus met Linda Voortman (GL)

Op 11 november (St. Maarten) bezoekt Tweede-Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) Wormerland, Purmerend en Zaanstad.

Het bezoek van Voortman staat in het teken van het ‘nieuwe delen’. In een elektrische bus rijdt de GroenLinks-delegatie langs projecten in Wormerland, Purmerend en Zaanstad.

Rond 10.15 uur vertrekt de elektrische bus vanaf station Zaandam (parkeerplaats Ebbehout). De tocht voert eerst naar Wormer (10.45 uur bij MFA ‘De Omslag’), waar een petitie wordt aangeboden om aandacht te vragen voor het te kleine budget dat kleine gemeenten ontvangen voor de uitvoering van de Jeugdwet.

Vervolgens rijdt de bus door naar Purmerend waar o.a. Actief Talent wordt bezocht, een initiatief dat een actieve bijdrage levert aan het armoedebeleid van de gemeente.

Het werkbezoek wordt afgesloten in Zaanstad met een bezoek aan de Vluchtelingenopvanglocatie in de Achtersluispolder (aankomst 13.30 uur). Hier wordt gesproken met vrijwilligers die vluchtelingen helpen de Nederlandse taal te leren. Ook is er aandacht voor de Stichting NewBees die vluchtelingen al in een vroeg stadium helpt vrijwilligerswerk te vinden. Ten slotte wordt er gesproken met vluchtelingen die al enigszins of heel goed geïntegreerd zijn in de Zaanse samenleving (o.a. een Syrische molenaar).

Meerijden met de elektrische bus? Mail naar fractievoorzitter van GroenLinks Zaanstad: p.laport@raadzaanstad.nl.

(foto boven van website van Linda Voortman.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *