Van haar zoon en dochter, wonende hier in Nederland, vernamen wij dat op donderdagavond 16 mei Yvon Brenninkmeijer in de Verenigde Staten in samenzijn van haar kinderen en kleinkinderen in een ziekenhuis in Los Angeles is overleden.

Yvon was in Amerika om haar vijfentachtigste verjaardag met haar kinderen daar te vieren.

Yvon was een veelzijdig en betrokken vrouw, zorg en welzijn stond heel hoog in haar vaandel. Er stonden vele functies en activiteiten achter haar naam. Als oud-verpleegkundige had zij een groot hart voor mensen die zorg nodig hadden en zij spande zich daarvoor met hart en ziel in. Zij maakte zich daar grote zorgen over. Met name de zorg die senioren nodig hebben, zeker als daar ook eenzaamheid of dementie bij kwam kijken, liet volgens haar te wensen over. Het grote tekort van plaatsen in verpleeghuizen was haar grote zorg.

Als voorzitter van KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Zuid, ouderenadviseur, cliëntondersteuner, werkzaam voor Humanitas en het Rode Kruis zette zij zich in voor de medemens. 

Ook in de werkgroep: “GOUD”, een groep van 18 organisaties met als doel om goede zorg in Zaanstreek Waterland te bevorderen, dwong zij veel respect af. 

Met ongeduld spoorde zij projectleiders aan tot grote spoed. Dit was onlangs merkbaar in het project: Valpreventie. Het duurde haar te lang en zij forceerde een informatiebijeenkomst in Zaandam. Deze bijeenkomst werd bezocht door velen. Daarmee was het de eerste en de start van het project in Zaanstad. Mede door dat zij zelf ooit viel, in een splitsecond lag zij op de grond en brak haar heup en pols, begreep zij het belang van ‘Opstaan tegen vallen’. 

Na het overlijden van haar levenspartner, Bertus, in september 2023, kreeg Yvon nog meer haast om zaken die zij van belang vond voor de senioren in Zaanstad, zoals wonen, zorg, valpreventie en nog meer, bespreekbaar te maken bij wethouders, zorgpartijen en ouderenorganisaties.

Wij zullen haar tomeloze inzet missen en gaan proberen in haar geest verder te gaan.

Yvon rust in vrede.

Door: Agaath Vermast en Peter C.S. Smit