Ineke, Tanja, Noortje en Ilse roeien! (300 km)

De Zaanse Ineke Willems en Tanja Roelofsen roeien samen met Noortje Lange en Ilse Burggraaf van Ibiza naar Barcelona. Dat is zo’n 300 km: drie dagen permanent roeien, 24 uur per dag (dag en nacht).

De Koogse Ineke en Tanja ondernemen de tocht met Noortje (Amsterdam, geboren Koogse) en Ilse Burggraaf die in Spanje woont. De tocht is onderdeel van Noman is an Island – race to end HPV, een internationale sponsorrace waaraan boten uit de hele wereld meedoen. Ineke, Tanja, Noortje en Ilse zijn de eerste Nederlanders die deelnemen.

Doel is bekendheid te geven aan de strijd tegen HPV-gerelateerde kankers en geld bij elkaar te roeien voor onderzoek om deze kankersoorten te bestrijden. Samen zijn deze verantwoordelijk voor 5 procent van de kanker in de wereld.

Op dit moment zijn ze aan het roeien. Je kan ze zelfs via GPS volgen. Op hun Facebook-pagina en insta-account houden ze ook hun achterban op de hoogte Daar kan je ook het goede doel steunen.

Lees ook: Ineke, Tanja en Noortje gaan 300 km sloeproeien tegen kanker.

Ineke, Tanja en Noortje legden eerder in een podcast aan Orkaan-redacteur Piet Bakker uit waarom ze zo ‘gek’ zijn.

Door Piet Bakker. Bronnen: website NomanCampaign, eerder nieuws op De Orkaan, Instagram en Facebook (ook voor afbeelding boven). Foto onder: De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *