Inloopavond Polder Westzaan

Op maandag 30 augustus wordt een inloopavond georganiseerd over de toekomst van de ‘Polder Westzaan’. Dat is het hele gebied tussen de N203, de Nauernasche Vaart, Westerwatering, Westerkoog, Rooswijk en Wormerveer (Guisveld, Westzijderveld).

Het gaat over de toekomstvisie waarbij die toekomst 2040 is: “wie werken, wonen en recreëren daar en op welke manier?”

“Provincie Noord-Holland en gemeente Zaanstad zijn voorjaar 2021 gestart met een proces om eind dit jaar te komen tot een gedragen, integrale toekomstvisie voor Polder Westzaan in 2040.  Samen met betrokken inwoners en belanghebbende partijen willen Noord-Holland en Zaanstad tot deze visie komen.”

De avond begint om 19.30 uur in buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan.

Aanmelden door een mail te sturen naar gebiedsvisiewestzaan@zaanstad.nl met vermelding van ‘Inloopavond Polder Westzaan’.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Jeroen Mattens

  Prachtige foto van het poldergebied. De toekomstvisie is dus meteen al duidelijk.
  Afblijven met je tengels Provincie en Gemeente!

 • Cees Lienos

  aflbijven betekend dat het een moeras-bos word. dus geen gras velden maar ondoordringbaar moeras met bomen en riet. je moet dus iets doen om het een grasveld te laten zijn. veel maaien, veel dreggen, dan houd je dit soort land in stand. maar natuurlijk is het natuurlijk niet. wat wil je nu eigenlijk? natuurlijk of manueel?

  • Frank Peter

   Het feit dat er geen boeren meer zijn die de weilanden onderhouden ( sloten uitdiepen, wallen opwerpen, maaien, hooien, vee houden etc.) is het grootste probleem. Sinds halverwege de jaren 90 is staatsbosbeheer enorm aan het klooien in de polders.. Dan weer plannen voor vermoerassing, dan weer met zwaar materieel walkanten verstevigen (omdat de boeren dat niet meer doen), nu weer klooien om de sloten uit te baggeren, ook weer met grof geweld… Is overigens een probleem in meer veenpolders in de omgeving..

 • Frans Hagens

  Het standpunt over de veenweide gebieden is volgens mij voor wat betreft de Zaankanters bekend. Niet volbouwen die mening is al vaak genoeg geventileerd. Een aantal jaar geleden nog met acties als ‘het veld moet blijven’ zo niet dan toch.
  Waarom zou de mening nu ineens anders zijn? Bouwgrond op? Belasting
  inkomsten staken? Eenmaal volgestort komt de polder nooit meer terug.

 • Neeltje de Boer_Fronik

  Ik dacht dat weidevogels beschermd moesten worden en blijven. Maar als het aan de Zaanse Wedhoudster ligt, word alles wat mooi groen is volgebouwd met steen of beton. Voor de zogezegde woningennood. Maar de wijken die gebouwd zijn of worden, woont haast geen Zaankanter in.Het poldergebied rondom Zaanstad is Uniek en een stukje geschiedenis, daar moet je van afblijven.

 • Johan Schurink

  Tja iedereen wil graag dat hun kinderen en diens kinderen snel en makkelijk een woning kan betrekken. Dat vraagt offers van de beschikbare ruimte. Niets doen is ook geen optie als je weet dat in de komende honderd jaar meer en meer woningen nodig zijn om iedereen een plekje te geven. Dit gebied geeft een uitgelezen kans om heel veel te realiseren in Zaanstad. Of wil iedereen dat zijn/haar kind lekker tot de 40ste levensjaar “thuis” blijft wonen en dat hun kinderen wellicht nooit meer het huis uit kunnen?

  • Ivo Post

   Met die drogreden is de randstad straks onleefbaar. Er is ruimte genoeg in ons land maar hier is het meer dan vol. Afblijven van onze schaarse natuur dus!

 • L MOLENAAR

  De Cultuut en historische van de Zaanstreek is voor Nederland Uniek.Zowel als industriëlesatie van Europa is hier begonnen de honderden Molens die hier gestaan hebben voor bouwvoorschepen houtzagerijen .En verwerkings molens voor andere producten uit V O C tijd en schepen die gebouwd werden meer dan had 1000 schepen had Nederland en .Tsaar Peter Grote van Rusland kwam niet voor niks kijkende hoe wij dit deden.Maar ook kunstenaars zoals Monet vonden hier schoonheid van omgeving cultuur reden om hier te werken en dit vast te leggen.

 • Anja ten Hoope

  Lekker alles vol bouwen,verdrinken we vanzelf met z’n allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *