Door een storing van de internetserver was het gedurende lang tijd vandaag niet mogelijk om Intertoys-cadeaukaarten in te leveren. Vandaag was de laatste dag dat dat mogelijk was.

(UPDATE: Intertoys maakte bekend dat zondag ook nog bonnen ingeleverd konden worden.)

Bij Bart Smit in Saendelft was het ook na 17.00 uur mogelijk om cadeaubonnen in te leveren. De deuren gingen wel dicht om 17.00 uur.


Update 18:00 uur: Ook iedereen die nog buiten stond mag naar binnen om geholpen te worden.


We kregen de foto’s van Willem en Virginia Fontein (“Super actie van de Bart Smit in Assendelft”) die zelf ook nog bonnen in moesten wisselen. Ze hadden mensen gesproken die nog tot 120 euro in cadeaubonnen hadden.

Rond 17.00 uur zaten er nog zo’n 40 man binnen op de grond. Andere mensen wachten nog voor de deur. Het duurt ongeveer een kwartier per kaart waardoor de wachttijden oplopen. Sommige mensen zitten er al meer dan 6 uur volgens Willem en Virginia die vol lof over het personeel zijn: “Fantastisch dat de werknemers die na vandaag werkloos zijn zoveel tijd aan ons besteden!”

In sommige plaatsen leidde de problemen met de inwisseling van bonnen tot ongeregeldheden. In Amstelveen moest zelfs de politie eraan te pas komen. Niet in Assendelft, Willem Fontein:

“Wij zijn thuis met een blije zoon! Nogmaals lof voor het personeel van de Bart Smit. De sfeer was goed. We hebben ze bedankt met een mooie bos bloemen. Ze zijn zeker nog open tot 19.30 uur vanavond vanwege de hoeveelheid mensen die nog cadeaukaarten aan het verzilveren zijn. Zelfs mensen uit Purmerend en verder zijn hier naartoe gekomen.”

De storing was het gevolg van een DDoS-aanval op de servers. Het concern beloofde dat er ook morgen (zondag 24 februari) bonnen konden worden ingewisseld. Er zouden nog voor ongeveer 1 miljoen euro bonnen in omloop zijn.