Jagersplasloop gelimiteerd 

Vanmorgen werd de 96e Jagersplasloop gelopen. De goden (Zeus van de sport en Helios van de zon) waren de lopers goedgezind. Toch was het een editie met een klein donderwolkje. 

Waar dit kleinschalige loopevenement over de groene paden van het Jagersveld doorgaans drie keer per jaar door zo’n honderd sportievelingen wordt gelopen, moest van Zaanstad dit jaar de rem erop. 

Dat kwam omdat een mevrouw met een hond geklaagd had bij editie 95. De twee uur dat er drie keer per jaar hardgelopen wordt in groepsverband, vond zij niet te verkroppen en de loop zou moeten worden afgelast. Vrijdag een week geleden bracht de gemeente het nieuws aan de organisator van AV-Zaanland. Het was toen te kort dag om nog een vergunning aan te vragen, en er werd een preventieve last opgelegd van 3000 euro. Als er meer dan 75 lopers aan de start zouden verschijnen dan was dat de boete die betaald moest worden. 

Met samengeknepen billen werd de boodschap aan de lopers doorgegeven. Het resultaat was dat er vandaag slechts 48 atleten verschenen. Plus drie stuks handhaving om de koppen te tellen. 

Voortaan zal AV Zaanland per keer een vergunning aan moeten vragen.

Voor de mensen die er wel waren, werd het toch een fijne loop, en hier vind je het verslag van AV Zaanland. 

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Robby Son

  Wat één Karen allemaal wel niet teweeg kan brengen…

 • Leo Walraven

  Dit lijkt mij wel een handhavingsprioriteit. Hopelijk had de politie vanmorgen niets nog belangrijkers te doen.

 • Ruud Righolt

  De gemeente Zaanstad op haar best, dank voor dit grandioze handhavingswerk. Serieus, jullie moeten je diep schamen, zo wordt een stukje gezonde lichaamsbeweging in de kiem gesmoord

 • Jack van Brederode

  Gaat handhaving zich nu ook in het Jagersveld bezighouden met loslopende honden op plaatsen waar het niet mag ?

  • Frank Peter

   Dat doen ze al met grote regelmaat.

  • Ans Koelemeij

   Het probleem met die trimloop was juist dat de lopers een heel stuk over de hondenuitrenplaats renden. Er werd zelfs door een trimmer naar een legaal-loslopende hond geschopt en hondenbezitters werden daar uitgescholden. Wie is hier nou fout?

   • Frank Peter

    Ik weet uit dagelijkse ervaring dat, op een paar uitzonderingen na, trimmers vinden dat de hele wereld van hen is en uitermate arrogant reageren op iedereen en alles wat in de weg loopt.
    Het Jagersveld is geen hondenuitlaatpark maar zeker ook geen atletiekbaan..

   • Ruud Righolt

    de Jagersplaslopers rennen over de paden en doen geen hond kwaad. Wedstrijdlopers schoppen niet naar honden want dan liggen ze zelf op hun gezicht. Misplaatste reactie!

 • Op één legale hondenuitrenplaats mogen onze trouwe viervoeters inderdaad onaangelijnd lopen. Wel is het de bedoeling dat fikkie te allen tijde onder een zekere controle van de hondenbezitter blijft staan.

 • Michel Smit

  Zaanstad, niets in het groot maar groots in het klein. Zo jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *