Jeroen Olthof (PvdA) blijft gedeputeerde in Noord-Holland

Jelle Beemsterboer (BBB), Esther Rommel (VVD), Rosan Kocken (GroenLinks) en Jeroen Olthof (PvdA) zijn de nieuwe gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Gister werden ze officieel benoemd door Provinciale Staten.

Olthof en Rommel zaten ook in de vorige versie. Kocken en Beemsterboer zijn nieuw. De laatste kandidaat was tot voor kort lid van het CDA maar stapte recent over wat bij het CDA tot ‘verbijstering’ leidde.

Over nieuwkomer Beemsterboer werden vragen in de vergadering gesteld, onder meer over de periode waarin hij CDA-wethouder was van Schagen. In Met het Oog op Morgen zei de kersverse gedeputeerde gisteravond dat hij niet zoveel verschil zag tussen CDA en BBB.

Olthof was eerder wethouder in Zaanstad en maakte voor de overstap naar de provincie een kleine uitstap naar de zorgsector.

Provinciale Staten namen afscheid van twee Zaanse gedeputeerden: Cees Loggen (VVD) en Ilse Zaal (D66). Oostzaner Jaap Hollebeek (PvdD) werd 1e vicevoorzitter van Provinciale Staten.

Van links naar rechts: Miriam van Kuijk, Jeroen Olthof, Esther Rommel, Arthur van Dijk, Rosan Kocken en Jelle Beemsterboer

Door Piet Bakker. Bronnen: persbericht provincie (ook foto) en Met het oog op morgen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *