Jeu de boules-leed bij Saenden (filmpje)

Gisteren waren we te gast in Zorgcirkel Saenden om met een groepje kritische ouderen van gedachten te wisselen over De Orkaan en KortZaans. 

Ko Staneke (91) greep de kans om de redacteur te wijzen op een probleem. Hij vond bij de wijkmanager en bij de gemeente geen gehoor, dus het mocht best op De Orkaan. 

De jeu de boulesbaan voor de deur van het centrum aan de Nova Zembla in Zaandam is al tijden niet meer te bespelen. Er groeit onkruid dat door welwillenden soms wordt verwijderd, maar er valt niet tegenop te trekken. Na het filmpje tikken we door: 

Ko is een groot fan van het spel. Hij zou het liefst omwonenden uitnodigen om mee te spelen zodat er een grotere betrokkenheid in de buurt ontstaat. 

Wat niet naar voren komt in het filmpje is een tweede wens van Ko. De huidige baan is breed genoeg om er een balk tussen te leggen. Zo ontstaan er twee banen die, doordat ze smaller zijn, beter voldoen. 

Wij hebben Ko beloofd dat, als de baan is opgeknapt, we mee zullen helpen met de organisatie van een jeu de boules toernooi. #zinan

Update: de baan is schoon!

Deel dit artikel:

2 reacties op Jeu de boules-leed bij Saenden (filmpje)

  1. Erik Schouten schreef:

    Is er dan niemand in de buurt met een sosiaal hart die dit met een schoffel en een hark even wil doen voor de medemens❓

  2. Peter Blokker schreef:

    steenzout er op strooien een keer of 3 á 4 per jaar en nooit geen onkruid meer

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.