Wauw! Jeu de boulesbaan Saenden glad als een biljartlaken

Wat geweldig! Het pleidooi van Ko Staneke (91) dat we vanmorgen plaatsten om de jeu de boulesbaan bij Zorgcirkel Saenden te onderhouden viel in vruchtbare aarde! De baan is zo glad als een biljartlaken!

‘Hoe kan het dat er ineens zo snel actie is ondernomen?’

…. We horen het je – ja, jou!- vragen… (is niet gevraagd nog hoor, dit verzinnen we zelf)

Nou, het ging zo: in het Koogerpark ligt ook een jeu de boulesbaan. Ook daar was het tijd voor onderhoud. Iemand van Stichting Koogerpark las het bericht vanmorgen en die wees hun vaste contact van de gemeente voor dat onderhoud op het artikel op De Orkaan. De beheerder ‘Groen en Beeldkwaliteit’ (we zouden zijn naam graag noemen, maar weten niet of hij dat wil), besloot de baan bij Saenden ‘even mee te nemen’.

Dikke vette veer voor de beheerder ‘Groen en Beeldkwaliteit’ van Zaanstad, en een veer voor Stichting Koogerpark*, maar vooral voor Ko Staneke die de bal aan het rollen bracht… Hier plaatsen we zijn oproep nog een keer:

*We verwachten binnenkort een toernooi tussen een team van Koogerpark en Saenden. Daarbij zullen we kijken wanneer we een wedstrijd met de omwonenden kunnen organiseren. Dat hebben we immers beloofd!

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik Schouten

  Volgens mij heeft café de Schot ook zo’n baan voor de deur hebben zij ook een vereniging? Dan kunnen zij ook deelnemen misschien

  • Mark Veneman

   Bij De Schot ligt inderdaad een baan. Voor zo ver ik weet zonder vereniging. Je kan gewoon komen spelen wanneer je zin hebt. (En de ballen natuurlijk ;-))

 • Koen Wijngaard

  De baan in het Koogerpark kan ook wel eens een onderhoudsbeurt gebruiken. A.s. Zondag is het slottoernooi, dus daarna tijd zat!

 • “Ook bij atletiekvereniging Zaanland, JA Laanplein, Zaandam kan men terecht voor jeu de boules”.
  “Elke woensdagmorgen wordt door een groepje liefhebbers op recreatief niveau een spelletje gespeeld met na afloop een gezellige nazit in de kantine”.
  “Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom”.
  “De voorziening wordt in eigen beheer onderhouden door vrijwilligers”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *