Interesse in de originele gouden medaille die Johnny Rep kreeg na het winnen van de Europacup I in 1973 met Ajax? Of in een gesigneerd SC Bastia-shirt uit 1978? Of toch liever een poster uit de Anita van Rep met zijn eigen handtekening?

Dat kan allemaal van jou worden. Bij veilingsite Catawiki worden 25Johnny Rep-memorabilia te koop aangeboden, “waarvan het meeste door de rechtsbenige spits zelf”.

Hoogtepunten volgens de site zijn de authentieke zilveren WK-medaille van Rep, een reeks shirts (Basta, wereldelftal), “stickers en prijzen van de verschillende toonaangevende clubs waarvoor hij gedurende zijn carrière heeft gespeeld.” (en wat te denke van een Rep-Cartier-Oranje-horloge?)

Het hoogste bod op de Ajax Europacup-medaille is nu € 4.400 (maar volgens de experts zou die wel € 15 à € 20.000 kunnen opbrengen). Op het Bastia-shirt is € 260 geboden. De Anita-poster kan in je bezit komen als je het huidige bod van € 15 overtreft.

Die € 15 is het laagste bod op een onderdeel van de Rep-collectie. Op de vergulde zilveren medaille die Johnny Rep ontving op het WK ’74 in West-Duitsland is al € 6.000 geboden (maar die zou volgens experts wel € 20.000 tot € 30.000 kunnen opbrengen.

In totaal is er nu ruim € 17.000 op alles bij elkaar geboden.

De hele Johnny Rep-collectie is hier te bekijken. Er kan tot zondag 20.00 worden geboden.


Advertentie