Maandagmiddag – 11 december – omstreeks 16.45 uur is een jonge fietser aangereden door een taxibus op de rotonde bij de Fortuinweg in Zaandijk.

De taxichauffeur wilde vanaf de rotonde de Fortuinweg oprijden. Vermoedelijk lette hij op een fietser die van links kwam en zag daarbij de fietser die van rechts kwam niet. Bij de aanrijding kwam de fietser met zijn fiets onder het busje terecht en werden hierbij ruim 5 meter meegesleept. De fietser is door de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De passagier van de taxibus was bijna thuis en heeft haar weg lopend vervolgd. Daarna is de taxibus met een krik omhoog gekrikt, zodat de fiets onder het busje vandaan gehaald worden. De chauffeur mocht daarna zijn weg vervolgen en zal op een later moment contact hebben met het slachtoffer om de schade af te handelen.

In verband met het ongeluk was de Fortuinweg enige tijd in één richting afgesloten. Het verkeer moest omrijden om de wijk in te kunnen rijden. Hierbij liep het verkeer flink op, maar inmiddels is de weg weer vrijgegeven en stroomt het verkeer weer door.

Bijdrage door Michel Schermer