Een persbericht van de politie dat vandaag op de politie.nl verscheen meldt dat de “De politie van Noord-Holland een persbericht rectificeert over de aanhouding van een persfotograaf in de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart 2014 aan de Lobeliusstraat in Zaandam.”

Inderdaad, ruim een jaar na het incident. Het ging om een man die in Oostzaan bij een schietincident gewond was geraakt. De journalist werd aangehouden.

Het persbericht:

“In het persbericht is gemeld dat de persfotograaf weigerde achter een afzetlint te gaan staan, hij door de politie is gevorderd om het plaats delict te verlaten, dit weigerde en daarom is aangehouden. Dit bleek onjuiste berichtgeving, de fotograaf bevond zich al achter het afzetlint en hij was niet gevorderd om zich te verwijderen. Het beeld dat in dit persbericht geschetst is van de persfotograaf is onjuist.

Frank van der Voort, coördinator van de mediadesk van de eenheid Noord-Holland, betreurt deze situatie. ,,Bij deze maakt de politie Noord-Holland haar excuses aan de persfotograaf, dit had niet mogen gebeuren. Wij gaan ervan uit dat we weer op goede voet verder kunnen tijdens onze beider werkzaamheden.’’

Een jaar later excuses aanbieden is vooral vreemd omdat de fotograaf al in begin oktober is vrijgesproken.