Judit Raa wordt de lijsttrekker voor Partij voor de Dieren die in 2018 voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad.

Raa is al langer actief voor de partij waar ze nu coördinator van de werkgroep Zaanstreek is. Ze is sinds 2006 actief voor de Partij voor de Dieren.

Judit Raa (1952) is geboren en getogen in de Zaanstreek en woont hier vrijwel haar hele leven. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek te Utrecht en begon haar loopbaan als verslaggeefster bij De Typhoon. Ze werkte vervolgens onder meer bij de gemeente Amsterdam en Velsen.

Na haar werkzame leven geeft ze uit liefhebberij sportlessen aan ouderen in het Burgemeester In ’t Veldpark te Zaandam. Verder houdt ze van wandelen met de hond Odie (zie foto) in de Zaanse natuur, en”

“Er is nog veel werk te verzetten om Zaanstad daadwerkelijk Zaans groen te kleuren op het gebied van leefbaarheid, natuur, milieu en dierenwelzijn.”

Wat Judit op Twitter doet is hier te zien.

De nummer 2 op de lijst is Melchior Mattens (1994). Hij is lid van de werkgroep Zaanstreek van de Partij voor de Dieren. Mattens heeft Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Momenteel is hij werkzaam als actuaris voor verschillende verzekeraars. Mattens woont zijn hele leven in Zaanstad.

De nummer 3 is Rick Schellingerhout (1971). Hij doceert Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij mag graag klussen, hardlopen en gitaarspelen.

Op plekken 4 t/m 8 staan Frank Kempers, Monique Zonneveld, Annemiek van der Steen, Martine van Haperen en Rijkje Hoogmoed.

Na Rita Visscher (CU) en Sanna Munnikendam (D66), Gerard Ram (VVD), Gerard Slegers (CDA) en Songül Mutluer (PvdA), Gerben Eijzinga (ex-Z.O.G.) en Paul Laport (GroenLinks) is nu dus de achtste lijsttrekker bekend.