Judith Michel de Jong (45) voorgedragen als burgemeester Wormerland

Het zijn flinke voetstappen te vullen, want burgemeester Peter Tange was niet alleen de langstzittende burgemeester van Nederland, hij was ook nog mega-mega-mega-populair door zijn betrokkenheid en eigenlijk onvervangbaar.

Zopas is voorgedragen ‘de bevlogen’ Judith Michel de Jong voorgedragen voor de burgemeesterspost van Wormerland.

Een blik op de LinkedInpagina van Judith Michel de Jong leert ons dat ze ‘Aanspreekbaar zijn, laagdrempelig contact en feeling houden met wat er leeft’ belangrijk vindt. En zich daarbij als een vis in het water voelt ‘in complexe netwerken waarin verschillende belangen een rol spelen.’

Update: zojuist ontvingen we het persbericht van Wormerland. We plaatsen het hieronder 1:1

Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester

Wormerland, 11 februari 2020 – De gemeenteraad van Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester. Judith Michel-de Jong is op dit moment manager en afdelingshoofd bij de strategische beleidsafdeling van de provincie Flevoland.

Judith Michel-de Jong (45) heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Hoorn. Zij was geruime tijd raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Hoorn, de gemeente waar zij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 oktober 2019  heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Michel-de Jong de verbinder en burgermoeder waar in de profielschets om werd gevraagd.

Met de voordracht van de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Wormerland in de laatste fase. De aanbeveling wordt met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de minister de kandidaat voor. De koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit.

Op 14 april 2020 staat de raadsvergadering gepland waarin mevrouw Michel-de Jong wordt geïnstalleerd. De huidige burgemeester Peter Tange gaat in maart 2020 met pensioen.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Peter Schaap

    Die twee architecten van dat stadhuis worden in het wereldje de tuinkabouters genoemd.
    En terecht.

  • Rienk van der Molen

    Hé Orkaan, de kop boven het artikeltje over de opvolger van burgemeester Peter Tange bevat een grote fout. Er staat “nieuwe burgemeester van Wormer”. Wellicht mag ik jullie eraan herinneren dat Wormer is opgegaan in de gemeente Wormerland – in 1991 al! Beetje ouderwets hoor, Orkaan-redactie, zijn we niet gewend van jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *