Bij AAK aan de Lagedijk in Zaandijk wordt gebouwd. Dat is al een paar maanden zo. Op het spandoek aan het hek is te zien dat hier een heuse jungle-kantoortuin komt.

Petra Hoogkamer zette ons op het spoor met foto’s van het gebouw in de steigers. Wij fietsten langs en zetten het spandoek met de ‘artist impression’ nog even op de foto.

Gedurende de werkzaamheden is de Zaandijkersluis minder goed bereikbaar maar de sluis gaat og wel open voor het scheepsverkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bloemendal Bouw uit Leusden. RAU archictects tekende voor het ontwerp.


UPDATE (zie reacties):

Op de website van AAK vonden we een persbericht van 13 november 13, 2020 waar een ‘Plant-based Foods Global Center of Excellence’ wordt aangekondigd dat eind 2021 af had moeten zijn. Dat is dus wat later geworden. AAK zit, volgens het persbericht vlakbij Amsterdam en de ‘Wageningen Food Valley’.

Het Center of Excellence wordt een “showcase our plant-based innovations to support customers across the world” die in toenemende mate vragen om ‘plant-based foods’, zoals plantaardige ‘vlees’-producten. In het centrum komen twee test-‘fabrieken’, een laboratorium, een ‘customer experience kitchen’ en een ‘sensory suite’. AAK profiteert daarmee van “flexitarianism, an increased focus on health and well-being, and sustainability and climate concerns among many consumers.”


Wat er met de muurschildering (foto helemaal onder) gaat gebeuren is onduidelijk.

Muurschildering “Catacomben ce poule de romanum” door kunstenaar Bas Karlshamns uit 2005. (GAZ)