De jury heeft het verschrikkelijk moeilijk, nóg weer moeilijkerder dan gisteren! Kiezen we voor een lampion waar je nachtmerries van kan krijgen, voor verantwoord hergebruikte lampionnen, voor een lief diertje, een stoere wagen… pfffff het is een hele klus!

Gelukkig hebben we lieve ondernemers die een prijs willen sponsoren zodat we nu nog meer moois kunnen belonen met wat lekkers of leuks. Dank jullie wel Josefien van Loppis, Bert van Jamin, Lex van Lex Brakenhoff en Jaap van Landsaat!

Van CBS de Tamarinde stuurden Damizo, Yassin en Amadou hun lampionnen in namens heel groep 3! Wat zijn ze mooi!

En wat zijn die jongens knap! 

De meiden Talisha, Ivana en Dilay stuurden hun lampionnen in namens groep 5 van de Tamarinde. Met hartjes, manen en sterren: wat zullen ze vanavond stralen! 

In groep 3 van RKBS De Rietvink werkte de klas van juf Petra en juf Ingeborg aan het thema ‘Hulpdiensten’. Als lampion mochten de kinderen helemaal zelf weten welke hulpdienstwagen ze wilden maken!

Wauwie! Wij herkennen ambulances, politiewagens en… brandweerwagens. Kaan Ayvali maakte een hele bijzondere: ‘Mét een bumper!’ Kaan heeft oog voor detail, wat een knappe vent:

In Assendelft op Jenaplanschool de Bijenkorf ging de klas van Timna op bezoek bij de andere klassen van de onderbouw: die van Yvonne en Ingrid. Zo kon iedereen elkaars egeltje of uiltje bewonderen: slim en gezellig!

En dan de lampion van Hugo! Het is bijna niet te geloven, maar hij maakte er een van een (leeg) melkpak! Dat was nog een hele toer, want op school hadden ze gevraagd om een literpak, maar Hugo drinkt alleen uit anderhalve literpakken! Hugo had ook nog iets slims bedacht: hij nam een visnet mee om op afstand snoep te kunnen verzamelen.

Hugo upcyclede een melkpak, maar op Jenaplanschool de Bijenkorf kunnen ze er ook wat van! Daar maakte de groep van Sylvia en Reninca 26 lampionnen van… lege blikken! Wat een mooie kleuren, zeg. En hoe hebben ze die gaatjes erin gemaakt? Dat lijkt ons niet makkelijk*!

Kijk die lampionnen van Max en Raf: het lijkt wel of die voorste lampion beentjes heeft! Misschien loopt hij zelf als je hem op de grond zet? Max en Raf liepen de sterren van de hemel te zingen in de buurt van de Burgemeester van de Stadtstraat.

Let op: De lampion van Alexander is misschien niet zo geschikt voor jeugdige kijkers. Alexander is 6 jaar en hij maakte deze griezel-pompoen-lampion helemaal zelf op school. Zijn juf is fan van Halloween en Alexander houdt van zowel Sint-Maarten als Halloween: dat is te zien! #brrrrrr

Xenia (9 jaar) maakte een lampion met de liefste ogen die je ooit zag. Wat zal ze veel snoep hebben opgehaald!

*Juf Reninca mailde ons het antwoord op de vraag ‘Hoe maak je die gaatjes in het blik?’:

Goeie vraag! We hebben alle blikken gevuld met water. Toen een klein diepvrieskastje in t lokaal gezet waarin we de blikken goed lieten bevriezen! Daarna konden we met grote en kleinere spijkers lekker beuken! Te gek werk! Ontdooien drogen en schilderen!