Kalf-bewoners bij Raad van State

Woensdag 2 oktober staan de gemeente Zaanstad en Sharon Hogenhuis, bewoonster van ’t Kalf, tegenover elkaar bij de Raad van State in Den Haag.

Hogenhuis wil de vergunning voor het kappen van 272 bomen in de Beken- en Merenbuurt tegenhouden maar de gemeente Zaanstad verwierp haar bezwaren. Het beroep bij de rechtbank tegen dat besluit werd ongegrond verklaard. De Raad van State is voor Hogerhuis de laatste kans om het besluit alsnog tegen te houden.

Sharon Hogenhuis heeft samen met anderen het bezwaar aangetekend. Volgens Hogenhuis wordt een deel gekapt om te bezuinigen op onderhoud.

In de wijk zelf worden 204 bomen herplant. Het restant (68 stuks) wordt in overige delen van ’t Kalf of in het Jagersveld herplant volgens Zaanstad. Herplanten zou niet de oplossing zijn zei Hogerhuis eerder:

“Voor de te kappen bomen worden weliswaar nieuwe bomen geplant, maar dat vindt voor een aanzienlijk deel plaats buiten de wijk, in recreatiegebied Jagersplas. Bovendien zijn dit natuurlijk kleine bomen en duurt het tientallen jaren voordat weer sprake is van volwassen bomen.”

De zitting is woensdag 2 oktober om 10:30 in Den Haag.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bart Terkoolt

    Ik ben het helemaal met mevrouw eens. Er gaan bij ons ook bomen weg die pas weer zo mooi zijn geworden als ik in een tehuis zit. Maar aan de andere kant wil ik ook wel dat die bestrating nu eens gebeurd. De zaak is te triest voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *