Kamervragen over zwart geld in amateurvoetbal #OFC

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla van woensdagavond 7 september over zwarte betalingen in het amateurvoetbal, hebben de Kamerleden Tjeerd van Dekken en Ed Groot (PvdA) vragen gesteld over het amateurvoetbal.

Het Oostzaanse OFC was één van de clubs die in de uitzending voorkwam. De club heeft dankzij een sponsor met een crimineel verleden een pijlsnelle reeks promoties doorgemaakt en speelt nu semi-betaald voetbal in de derde divisie.

In mei werden de sponsor en de voorzitter van OFC gearresteerd op verdenking van belastingfraude. Het onderzoek van de Fiod loopt nog.

Het Parool meldt:

In de top van het amateurvoetbal betalen verenigingen hun spelers, maar dragen niet altijd loonbelasting af. Deze zwarte vergoedingen leiden geregeld tot gigantische schulden bij de belastingdienst en faillissementen.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB zei in de uitzending dat clubs die ‘willens en wetens de boel hebben geflest, uit de competitie worden gehaald of teruggezet worden naar een lagere competitie’.

De hele Zembla-uitzending bekijken kan hier:

zembla-ofc-2

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willemsen

    Duurt overigens wel lang voordat de fiscus die zaak enigszins rond krijgt. Heeft die voorzitter van OFC dan misschien toch wel gelijk dat alles transparant en volgens de regels is gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *