Kan aan de Zaan: 750 woningen en horeca

Het Kan Palen terrein aan de Oostzijde in Zaandam wordt ‘Kan aan de Zaan’. Er komen als alle plannen doorgaan “ongeveer 750 woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen” aldus B&W van Zaanstad.

Het terrein van Kan Palen terrein ligt al meer dan dertig jaar braak en is ernstig vervuild. Omdat verffabriek Touwen vertrekt komt er meer ruimte voor woningbouw in het gebied.

De sanering van het Kan Palen terrein (en de directe omgeving) wordt ‘voorbereid’ aldus de gemeente.

Aan de kant van de Zaan komen grote appartementengebouwen. Naar het oosten toe worden de gebouwen lager. Volgens Zaanstad komt er veel groen langs de Zaan en de doorgaande fietsroute. Onder een deel van de nieuwe appartementengebouwen komen parkeerplekken.

Het ‘ontwerp bestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1’ ligt samen met nog enkele andere stukken van 9 juni tot en met 20 juli ter inzage, en zijn te zien op www.zaanstad.nl onder de zoekterm ‘ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1.

Op dinsdag 21 juni 2022 van 17.00 tot 19.30 uur is er een inloopavond voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden in de Jozefkerk (Veldbloemenweg 2).

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Jacob Cabida

  Voor mijn oriëntatie, want ik weet niet precies waar die voormalige verf fabriek stond; welke straten (of paden) lopen daar langs? Ik wil graag weten op welke hoogte van de Zaan dit gebied ligt.

  • Menno de Haas

   De verffabriek, waarvan de gevel gelukkig behouden blijft, staat op de hoek Oostzijde – Hof van Zaenden

   • Carla van Twuijver

    Kan iemand mij uitleggen waarom aan de kant van de Zaan hoog gebouwd wordt en naar achter toe lager? Waarom niet andersom. Dan kunnen de lagere huizen nl ook uitkijken op de mooie Zaan.

    • hans van rheenen

     Appartementen met zicht op de Zaan zijn zomaar snel een ton duurder, dus worden de meest opbrengende appartement bijna … en met vrij uitzicht, langs de Zaan op elkaar gestapeld.

     Vergelijk de appartementen op het Honigfabrieksterrein maar eens. De plattegronden van de appartementen naar de Zaan uitgericht zijn identiek met de naar de straat uitgerichte appartementen … behalve … de kooprpijs.

    • Kick van der Horst

     Ook niet fijn is dat de zon door die flats wordt tegengehouden als je ‘ s avonds na je werk nog even lekker buiten wilt zitten met je kopje thee of een wijntje.

     En waarom? Vanuit een flat kijk je toch over alles heen naar de Zaan.

     Best jammer, op zich ben ik wel blij dat deze plek nu benut wordt voor woningen.

   • Kick vd Horst

    Gelukkig, dit gebouw is iconisch!

  • Bert Versteeg

   Jacob, het terrein van Kan Palen ligt aan de Oostzijde – het gedeelte tussen de Bernhardbrug en de Spoorbrug – en wordt begrenst in het noorden door de Pro Patriastraat en in het oosten door het Hof van Holland.
   Touwen ligt direct ten noorden van het terrein ook grenzend aan de Oostzijde en ten zuiden van het Hof van Zaenden. Er staan alleen nog een paar oude woonhuizen aan de Oostzijde tussen.

  • Krijnen jaap

   Langs de Zaan richting spoorlijn Purmerend

 • Jaap Meeuwsen

  Om en rond Oostzijde 300

 • Mies Bosveld

  Weet iemand toevallig wat er in de toekomst met de huidige portiekwoningen aan de Hof van Zaenden gaat gebeuren? (mogelijk fase 2 of 3?). Deze woningen, uit de jaren 50, zijn ook hoognodig aan grondige renovatie of wellicht sloop toe.

 • Johan Hartland

  Hoeveel parkeerplaatsen worden er gerealiseerd? 750 Woningen zijn 800 auto’s. OV naar waar mensen werken is erg matig.

  • Tine Kamerling

   😂😂😂 het OV is in heel Zaandam matig.

  • Bert Versteeg

   Er zijn bushaltes nabij de rotonde dr Scholtenweg / Paltrokstraat, vlakbij station Kogerveld) en de dr. Scholtenweg nabij het Prins Bernhardplein.
   Het is in beide gevallen een aardige tippel, zeker als je slecht ter been bent.

 • Graag attendeer ik jullie op de Stichting Vrienden van het Zaanse Glop. Speciaal opgericht ter behoud van de open en groene glop. Aanleiding tot oprichtint zijn de plannen voor horeca en steigers aan de Zaan ter hoogte van het Kleine Glop. Als onderdeel van de Kan Palen nieuwbouw. Meer info op http://www.zaanseglop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *