Kansen voor online marketing in Zaanstad

Online marketing blijft nog steeds een erg belangrijke factor voor de zoekmachine. Linkbuilding is één van de belangrijke factoren voor de vindbaarheid van een website. Hiermee wordt de autoriteit bepaald van je website.

Als je het simpel uitlegt dan bekijken de zoekmachine hoeveel websites er naar jouw website verwijzen door middel van een link. Hoe meer links dat zijn, hoe beter jouw website is. Althans dat denken de zoekmachines.

Daarnaast is het ook nog belangrijk vanuit welke websites de link naar je pagina wordt verwezen. Als bijvoorbeeld een overheidspagina van een gemeente een verwijzing naar je pagina maakt, heeft dat veel impact op de zoekresultaten.

Online marketing facet – Linkbuilding

Een website met bijvoorbeeld inhoud over gokken kan dan bijvoorbeeld minder betekenis krijgen als deze naar jou linkt. Zie het in feite als hoe populair is jouw website? Hoeveel stemmen krijgt jouw website? En hoe belangrijker de persoon is die naar jou verwijst (ambassadeur), hoe belangrijker zal jouw website dan wel niet zijn? Daarom is het ook goed om in de gaten te houden op welke pagina je links komen voor de lange termijn? Hoe ouder de links, hoe meer waarde Google hieraan zal gaan hangen op termijn.

Hoe werkt het voor bedrijven in de Zaanstreek?

Het verkrijgen van goede links op de juiste website kan een lastige klus zijn. Niet elke website heeft interesse in een link naar jouw pagina. En wees eerlijk, waarom zouden ze? Linkbuilding uitbesteden kan daarom een prima optie zijn in jouw strategie om zoveel mogelijk links te verzamelen.

Je moet met veel factoren rekening houden. Je moet de juiste website bepalen en de juiste keywords. Voorheen was het zo dat hoe meer links er op het internet te vinden waren naar jouw pagina hoe beter, echter heeft Google ook niet stil gezeten. Tegenwoordig belonen de zoekmachines website-eigenaren die voor kwaliteit zorgen veel meer dan websites die voor kwantiteit zorgen.

Eigenlijk is dat ook wel logisch want als jij ergens naar op zoek bent op het internet dan wil je ook graag goede resultaten terugzien. Kijk dus erg uit met het overal maar plaatsten van links naar jouw pagina en overweeg dus om het uit te besteden.

Linkbuilding uitbesteden hoeft ook niet duur te zijn. Zeker niet als er resultaten voor terug komen ben je blij als dit goed gebeurt. Dat betekend natuurlijk niet dat je het niet zelf kunt doen. Er is tegenwoordig ook veel informatie te vinden over welke pagina je wel en niet moet linken, dus enig onderzoek is wel verstandig voordat je besluit om linkbuilding uit te besteden.

Online marketing uitbesteden?

Omdat het dus veel meer is dan hier en daar een linkje plaatsen, is het echt een goede optie om dit uit te besteden. Linkbuilding uitbesteden is een traject voor de iets langere termijn. Je zult daar niet volgende week al resultaten van terugzien. Maar links of rechtsom moet iedere website zich bezighouden met het vindbaar zijn op het internet en daarin is linkbuilding een erg belangrijk onderdeel. Niet alleen op de startpagina’s, maar ook op sociale media en andere soorten forums, blogs en pagina’s is het belangrijk om je autoriteit te laten groeien op het internet. Een seo specialist kan jou bij het gehele traject ondersteunen.

Productie aangeleverd door 24 Webvertising.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *