Kate Bush in Zaandam

Kate Bush. Bij de gedachte aan haar beginnen we nog altijd spontaan te bewegen alsof we door onzichtbare krachten heen en weer worden geslingerd, terwijl wij ons een weg banen door een wereld waarin de lucht dikker lijkt en moet worden weggeduwd.

En nu… nu komt Kate naar Zaandam!

Tenminste… er komt een tijdelijk museum met heel veel informatie en muziek en kunst over haar.

Luna van der Horst (15) was nog lang niet geboren toen wij onze moves met Kate deden, maar toch is zij degene die het museum aan de Botenmakersstraat 9, op laat puppen.

Luna doet examen aan het St Michael College en deze expositie is onderdeel van haar profielwerkstuk. De tentoonstelling heet K8&I (Kate and I).

“Ik heb Kate Bush uitgekozen omdat ik haar muziek heel mooi vind en omdat ze elk liedje echt een eigen verhaal geeft. Dus ze zingt vanuit de personages en daardoor voel je de emotie in het liedje.”

Luna heeft diverse kunstenaar gevraagd om zich uit te leven op Kate Bush.

“De verhalen uit de liedjes kan je terug zien in de kunstwerken. Soms letterlijk en soms abstract. Dat mag iedere kunstenaar zelf weten.”

De ouders van Luna staan gelukkig achter het project:

“Eerst mocht ik alleen de winkelruimte gebruiken, maar dat past nooit allemaal, dus nu mag ik ook onze eetkamer en de tuin en het tuinhuis gebruiken. Super!”

In het eerste weekend van december mag je komen kijken. Volg alles via de Facebookpagina of via twitter.

Geniet alvast even mee (en doe haar na!). Ook via Youtube te bekijken.

De foto linksboven is van Luna. De ene helft Kate, de andere helft Luna.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *