Ken net (filmpje)

De River Voyager is 135 meter lang, 12 meter breed, de Den Uylbrug is De Den Uylbrug is 200 meter lang en 17 meter breed.

Maar dat is niet van belang… Hoe hoog is het schip en wat is de doorvaarthoogte van de brug?

De brug zoeken we op via Zaanwiki: daar kan 7.10 meter onderdoor. Het Duitse passagiersschip de River Voyager schatten we in op het timmermansoog: 7.09 meter hoog…

Orkaan-lezer M. Kat filmde gisteravond rond 19:30 uur de ontmoeting tussen schip en brug. De hekken, de tenten en het meubilair ging plat.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bert Versteeg

  Het Kapiteinskoor uit Zaandam heeft op dit schip en haar zusterschepen River Explorer en River Odyssey vanaf ongeveer 2003 een aantal jaren een flink aantal optredens verzorgd voor Amerikaanse toeristen. De schepen zijn van Vintage de Luxe wat te zien is aan de V op de boeg en op de zijkanten.
  De optredens waren op zaterdag- en dinsdagavond in Rotterdam waar de schepen vlak bij de Willemsbrug lagen afgemeerd.
  Later lagen de schepen achter het Centraal Station in Amsterdam.
  Wat ik me nog kan herinneren waren het luxe riviercruiseschepen met in het voorste deel de bar met een grote lounche, in het midden de hutten een in het achterste deel de eetzaal.

 • Peter Kraaijeveld

  Het schip kwam even voor half vier aanvaren via de geopende Den Uylbrug.
  Even na zeven uur vertrok het weer, achteruit varend, ri. de brug, waarna het keerde voor Het Eiland om weer met de neus ri. brug te kunnen varen.
  Het schip heeft vervolgens geruime tijd voor de Den Uylbrug gelegen omdat deze (on- of bewust) niet werd geopend.
  Omdat het mogelijk te lang duurde voordat de brug werd geopend werd inderdaad alles op het bovendek plat ‘gegooid’ en voer het schip (via een wellicht niet geplande doorgang) toch ri. het Noordzeekanaal.

  • Frank Driessen

   Deze schepen varen ook op de Donau, waar heel veel lage bruggen zijn. Als het water daar hoog staat dan is dit ‘business as usual” . De bemanning en de kapitein zijn dit dus wel gewend 🙂 Trouwens nu geen Amerikanen aan boord maar Duitsers. Amerikanen mogen nog steeds niet naar Europa, wat een enorme mokerslag is voor de hele riviercruise branche. Ik heb ook een excursie voor ze verzorgd toen ze er waren..

 • erik feenstra

  timmermansoog 7 meter? dit schip kan ook naar wenen, maximum hoogte op het main donau kanaal is 6 meter, met 6 meter 8 kom je er nog steeds, reling plat, ballast erin en je hebt een meter over bij deze brug

 • Dit soort schepen gebouwd om de Donau te kunnen bereiken.
  De gemiddelde doorvaarthoogte op de Main en het Main-Donau-Kanaal , de verbindingroute tussen Rijn de Donau, bedraagt zes meter.
  Op het filmfragment staat het personeel ook bijna rechtop..Van zo’n timmermansoog zou ik niet snel een kast bestellen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *