Kerst 2015: wat, waar en hoe?

Samen zingen? Naar de kerk in Koog, Zaandijk of Westzaan? Kaarsen maken? Samen eten? Samen naar muziek luisteren in de Bullekerk? Kinderkerstfeest Noorderkerk? Mantrazingen? Of Levende Kerststal bezoeken? Toch toch liever een beetje bezinnen?

Eén ding is zeker: thuis blijven zitten is geen optie.

Wat is er allemaal te doen?

Maandag 21 december

  • Bullekerk, Collegium Vocale Zaandam: A Festival of Lessons and Carols

Dinsdag 22 december

  • Leger des Heils, Tuiniersstraat 32, Zaandam, 16.45 uur tot 18.30 uur, kerstmaaltijd voor kinderen.
  • Kinderkerstfeest Noorderkerk (tegenover ’t Veldpark) van 17:00 uur tot 18:00 uur uur. Voor alle basisschoolkinderen, hun  vriendjes, (groot)-ouders, tante, ooms, buren en kennissen die van circuskunstjes en ook van Kerst houden. De kerstmusical ‘Geen tijd voor Kerstfeest’ wordt uitgevoerd… Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Woensdag 23 december

  • Mantra zingen in schuilkerk aan het Papenpad 13. Om alvast in kerstsfeer te komen. Vanaf 20.15 uur. Entree € 10. Onder leiding van Annemarie Libbers en Titia Bloemhof.

Donderdag 24 december

  • Kogerkerk, kerkdienst, kerstnacht, aanvang 22.00 uur, voorganger ds. Margo Trapman / organist Merk Rijken, m.m.v. Bart Meijer, trompet, en een zanggroep.
  • Kerstavondviering Grote Kerk Westzaan, met als thema “Vrede op aarde?” Kerstsamenzang met Mark de Waal en pianiste Tirzal van Ollefen. Organist Joost Rijken begeleidt de samenzang. Kerkbuurt 37. Aanvang samenzang: 22.20 uur; aanvang Kerstviering: 22.30 uur
  • Apostolisch Genootschap, Tuinstraat 4, Zaandijk, ‘kerstwijding’: tekst, zang, muziek en beeld onder de titel ‘openstaan voor het moment’. De Kerstwijding gaat over het kerstverhaal en hoe dat op actuele thema’s in de wereld van invloed kan zijn. De uitvoering begint om 19.30 uur en duurt een uur.
  • De Ontmoeting, Parklaan 1, Zaandijk, 21:45 uur samenzang, aanvang dienst in Dickens-stijl 22:00 uur. Ds. Mirjam Sloots steekt het kerstverhaal in een nieuw jasje. De pittoreske sfeer van winterse taferelen, lantaarntjes, kerstkoortjes in de sneeuw, geven mensen een kerstgevoel.  ‘Maar het is ook een ontwapenend verhaal over een oude vrek die niemand iets gunt totdat er iets gebeurt’

Vrijdag 25 december

  • Kogerkerk, kerkdienst, eerste kerstdag, aanvang 10.00 uur, voorganger ds. Margo Trapman / organist Wim Tip, m.m.v. Liesbeth van der Blom (dwarsfluit), Frank Woerdeman (klarinet) en zanggroep.
  • Levende Kerststal Scouting Krommenie, Busch 4, tussen 14:00 uur en 16:00 uur. De entree is gratis! Er zijn echte dieren, herders, Maria, Jozef, het kindeke Jezus en er is een Herberg voor een lekkers.

levende kerststal

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *