Kerstkaart uit Krommeniedijk…

Een kerstgroet uit Krommeniedijk. Op de omslag van het meest recente nummer van de Krommenieër Kroniek: Dorpshuis De Horn.

We typen voor het gemak hieronder het volledig persbericht over:

“De Krommenieër Kroniek, uitgebracht door het Historisch Genootschap Crommenie (HGC), ligt deze week weer op de mat. Het decembernummer staat in het teken van het 150-jarig bestaan van toneelvereniging Steeds Voorwaarts, dat haar domicilie heeft in dorpshuis De Horn in Krommeniedijk.

De verhalen over Steeds Voorwaarts, een van de oudste toneelverenigingen van Nederland, zijn van de hand van Nel Noom. Niet alleen Steeds Voorwaarts staat in de kroniek, ook is er een verhaal over het inmiddels verdwenen tuincentrum van Op den Velde aan de Zonnelaan. En, wellicht verrassend, verhalen over een verdwenen bierbrouwerij, kroegen en slijters in Krommeniedijk. Alle verhalen zijn rijk geïllustreerd met historische foto’s.

Losse nummers van de Kroniek zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij huize Barkeloo aan de Vlusch 8a (maandag en donderdag open van 14 tot 16 uur) of bij boekhandel Stumpel in Krommenie.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *