In de 2e klasse heeft KFC hele goede zaken gedaan in strijd om plaatsing voor de promotiewedstrijden. De nummer vier won op eigen veld met maar liefst 6-0 van nummer vijf Flevo en heeft in de 3e periode na vijf wedstrijden nog steeds een 100 procent score. De voorsprong met nog vier speelronden te gaan is vijf punten.

Ook Assendelft had een goede middag, door een krappe 1-2 zege op hekkensluiter Medemblik klom de ploeg van Guillaume Groot naar de veilige negende plaats. Saenden begeeft zich met de elfde plaats nog wel in de gevarenzone. De ploeg verloor met 5-3 bij aanstaand kampioen HSV.

In de 3e klasse stijgt de spanning met betrekking tot het bereiken van de promotiewedstrijden. Na de winst van WSV’30 zaterdagavond tegen RCZ, wisten ook Sporting Krommenie en Hercules Zaandam haar wedstrijd te winnen. Sporting versloeg laagvlieger Zwanenburg met 3-0, terwijl Hercules uiteindelijk met 2-5 wist te winnen bij middenmoter Meteoor. De drie Zaanse ploegen, die op plek drie tot en met vijf staan,  wisten hiermee optimaal te profiteren van de nederlaag van nummer twee Limmen.

Fortuna Wormerveer wist ook dit speelweekend geen punten te pakken, op eigen veld werd met 1-2 verloren van subtopper Hillegom. Aangezien concurrent Hoofddorp wél wist te winnen is Fortuna gezakt naar de twaalfde plaats en dat zou aan het einde van het seizoen directe degradatie betekenen naar de 2e klasse.

Rood Wit Zaanstad boekte een ruime zege op KGB, dat door de nederlaag degradeerde naar de 5e klasse en blijft daardoor een (kleine) kans houden op het kampioenschap. Sowieso lijkt de ploeg in de top vier te eindigen en zich daarmee in ieder geval te plaatsen voor de promotiewedstrijden. Voor Zaandijk lijkt het seizoen na een derde nederlaag op rij voorbij. De ploeg verloor thuis ruim van concurrent De Rijp een staat nu zes punten achter op de belangrijke vierde plek

• Rood Wit Z – KGB 5-0

Door sportredactie De Orkaan. Foto Meteoor – Hercules Zaandam 2-5 is van Harry Kho.